Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
treba iz skola sve izbaciti i direktore i nastavnike i ucitelje pa malo otvoriti i vrata i prozore da se provjetri, a onda dobro okreciti , znam pouszdano od mojih kolega sa faxa (skart) koji nisu mogli posteno zavrsiti da su otisli u Travnik kupili diplome pa poslije u Zenicu neku pedagosku grupu predmet ai preko stranke jer stranka imenuje direktora i taj odbor bili primljeni kao profesori i nastavnici, a veze nemaju u zivotu i sada druge uce
skart nam uci djecu i samo pravi veci skart, sto je PISA test i pokazao! Djeca samo gube vrijeme u zivoto i pro forme nesto kao idu
Sada opet i po babu i po stričevima..100 koraka unazad..sva moć opet pripada direktorima i naravno, vezama, podobni, a ne sposobni. Dokle ćemo gledati i šutiti..uništavaju sve, sve gore i gore! jbt ovo sve, treba omladina bježati glavom bez obzira iz ove vukoj....e!
a ko direktore postavlja ? pa lokalne poglavice iz stranke !
Zakon o nepotizmu treba pod hitno dovesti na snagu i najstrozije kaznjavati !!!
Nije mi jasno kako Sivonja (Pardon sivro) sa neregistriranim (nelegalnim) sindikatom moze ista odlucivati i zasto mu daju medijski prostor ? Tako i u vlasti kako moze ista kociti (kao pocetak Edus skole koja jos nije krenula)
Nikad na ovim prostorima (bivsa yuga komplet-osim Slovenaca) pameti nije bilo i nemamo je ni sada . Svi nam nesta krivi i svi nam nesta duzni . A niko posteno komad hljeba da zaradi . Samo pljuvati znamo (najvise od onu stranu Drine). Ima li iko posten i vrijedan da ga znate ? Ako ga ne znate odakle vam pomisao da ste vi takvi (posteni i vrijedni )
Iznalazi se nacin da opet komisija napravi maloumnim kandidate koji su bodovno jaki a sve u cilju da nekog sda uhljeba izvuku sa dna rang liste. Opste poznato je da gdje god imaju testovi pri zaposljavanju, prolazi onaj koji dobije testove.
Zasto niko ne govori o vaucerizaciji obrazovnog sistema?
@DYuppie kada ce prosvjeta branit demokratiju a ne radno mjesto
Isto su napravili i u SBK prošle godine, pravilnik koji je bio dobar ukinuli i uveli direktorsku samovolju. Samo što Klix ne vidi dalje od Sarajeva pa nikad takvo što ne možemo pročitati.
I onda narod pljuje po nastavnicima? Pa evo ko vam vodu muti. Čestiti ljudi završe fakultete i rade svoj posao, onda dođu uhljupi s kupljenim diplomama, uhljebe se i još ako sjednu na mjesto direktora, pomoćnika i sl. počnu izvrtati pravila ili nametati svoja, a onda nastavnik ne može svoj posao raditi kako treba. I ko je kriv? Učitelj, nastavnik, profesor. Na pogrešno mjesto usmjeravate svoje nezadovoljstvo.
Odlično. Dobar sam sa svim direktorima, mogu birati iz koje ću škole primati pare za ležanje u kući.
E jesi je Dino izabrao Aferim! Nemoj ti vise zene da biras imas fulu i Seku si fali pa shrranje sad i ovu
Konačno nešto pametno....:D
I prije 18 godina je bilo u rukama direktora kad ja nisam bila primljena već neka kandidatkinja iz Tuzle
Politikalizacija radnih mjesta, pi. vam mat. bezobrazna. Samo pozeljni i podobni da se zaposljavaju. Pa jesu li svi direktori stranacki kadar? Naravno! Ovdje se ne ostavlja milimetar prostora postenom i obicnom radniku i građaninu da radi. Pu! Fuj!