{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministri čitaju novine, razgovaraju i igraju se mobitelima

5.4.2012. u 11:29
0
30
Ministri čitaju novine, razgovaraju i igraju se mobitelima
0
Prošle sedmice je Skupština TK, odnosno koalicija SDA i SDP, usvojila budžet TK za 2012. godinu. Budžet iznosi 355 miliona KM, a predviđeno je smanjenje plaća za 10.000 budžetskih korisnika u omjeru od 2,5 posto. Također, planiran je budžetski deficit od 11 miliona KM, tako da će akumulirani deficit na kraju godine dostići oko 45 miliona KM.
Dakle, malo razloga za optimizam u najmnogoljudnijem kantonu FBiH, u kojem ima oko 100.000 nezaposlenih. Zapošljavanje je trebalo prioritet Vlade TK kojom predsjedava Sead Čaušević. No, statistika je neumoljiva i govori kako se u protekle dvije godine broj nezaposlenih u TK povećao za nekoliko hiljada.

U takvom ozračju samo je, čini se, mistrima u Vladi TK osmijeh na licu, jer oni imaju sigurna i primanja od nekoliko hiljada KM. Dok su poslanici u Skupštini TK diskutovali o budžetu TK, neki od ministara su se dobro zabavljali. Alen Taletović i Aziz Čačković su bili zagledani u mobilne telefone, Imšir Škahić je čitao novine, Senija Bubić je razgovarala na telefon, a Nađa Avdibašić-Vukadinović je na licu imala zagonetni osmijeh. Namrgođen i u "svom svijetu" je bio Sead Hasić, dok je premijer Sead Čaušević gledao unaokolo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: