{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a

F
11.5.2012. u 14:04
0
0
Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a
0
Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ovogodišnji je dobitnik nagrade Ujedinjenih naroda za javnu službu, što je najprestižnije međunarodno priznanje u ovoj oblasti.
UN je u kategoriji „Promoviranje rodne ravnopravnosti u javnoj službi“ najboljom ocijenio inicijativu ovog ministarstva "Javno učešće u mirovnim procesima“.

Ministarstvo sigurnosti je za UN nagadu nominirala nevladina organizacija "Žene ženama“ iz Sarajeva, kao instituciju koja ulaže velike napore u uključivanju žena u sektor sigurnosti i ravnopravnosti spolova, posebno na promociji UN Rezolucije 1325 (Žene, mir i sigurnost) i Akcijskog plana za njezinu provedbu u BiH.

Ministarstvo sigurnosti je dobilo priznanje i pohvalu za promociju i uključivanje žena u operacije podrške miru Ujedinjenih naroda kao i njihov zapažen doprinos u izgradnji postkonfliktnih društava.

"Izvanredan uspjeh vaše institucije pokazan je kroz izvrsno služenje javnom interesu i uvjereni smo da ste time dali značajan doprinos unapređenju javne uprave u vašoj zemlji.

To će zasigurno poslužiti kao inspiracija i podsticaj za druge koji rade u javnoj službi, navodi se u obrazloženju nagrade upućenog Ministarstvu sigurnosti iz UN-a.

Tim povodom upućen je i poziv Ankici Tomić, šefici Odsjeka za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sigurnosti BiH, da u junu prisustvuje obilježavanju Dana javne službe Ujedinjenih naroda u Njujorku.

Osim proglašenja pobjednika i uručivanja nagrade bit će održan i forum na kojem će biti više od 400 učesnika, uključujući predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, visokorangirane vladine dužnosnike iz cijelog svijeta, predstavnike civilnog društva, akademske zajednice i privatnog sektora, te međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: