{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a

F
11.5.2012. u 14:04
0
0
Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a
0
Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo prestižnu nagradu UN-a
Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine ovogodišnji je dobitnik nagrade Ujedinjenih naroda za javnu službu, što je najprestižnije međunarodno priznanje u ovoj oblasti.
UN je u kategoriji „Promoviranje rodne ravnopravnosti u javnoj službi“ najboljom ocijenio inicijativu ovog ministarstva "Javno učešće u mirovnim procesima“.

Ministarstvo sigurnosti je za UN nagadu nominirala nevladina organizacija "Žene ženama“ iz Sarajeva, kao instituciju koja ulaže velike napore u uključivanju žena u sektor sigurnosti i ravnopravnosti spolova, posebno na promociji UN Rezolucije 1325 (Žene, mir i sigurnost) i Akcijskog plana za njezinu provedbu u BiH.

Ministarstvo sigurnosti je dobilo priznanje i pohvalu za promociju i uključivanje žena u operacije podrške miru Ujedinjenih naroda kao i njihov zapažen doprinos u izgradnji postkonfliktnih društava.

"Izvanredan uspjeh vaše institucije pokazan je kroz izvrsno služenje javnom interesu i uvjereni smo da ste time dali značajan doprinos unapređenju javne uprave u vašoj zemlji.

To će zasigurno poslužiti kao inspiracija i podsticaj za druge koji rade u javnoj službi, navodi se u obrazloženju nagrade upućenog Ministarstvu sigurnosti iz UN-a.

Tim povodom upućen je i poziv Ankici Tomić, šefici Odsjeka za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sigurnosti BiH, da u junu prisustvuje obilježavanju Dana javne službe Ujedinjenih naroda u Njujorku.

Osim proglašenja pobjednika i uručivanja nagrade bit će održan i forum na kojem će biti više od 400 učesnika, uključujući predsjednika Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, visokorangirane vladine dužnosnike iz cijelog svijeta, predstavnike civilnog društva, akademske zajednice i privatnog sektora, te međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: