Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nadam se da cete stvarno uvesti neke promjene i da cete rasteretiti djecu. Nazalost, ako bude onako kako je bilo u prvom projektu prije nekoliko godina, ne trebamo se puno nadati. Sve se isto radilo, samo se drugacije pisalo (jedina primjetna razlika za nastavnike bila je u tome da su cilj te obrazovni, funkcionalni i odgojni zadaci zamijenjeni ishodima ucenja, a za djecu je sve ostalo isto).
Ma generalno treba rasteretiti ucenike. Predmete kao sto su likovno, fizicko i muzicko ne treba ocjenjivati vec podsticati da djeca budu kreativna i uzivaju i opuste u tim predmetima, a ne da osjecaju pritisak. Matematiku dobro skratiti jer one logoritamske tablice, sinusi i kosinusi trebaju samo onima koji se kasnije tim pocnu baviti, a opterecavaju djecu. Posvetiti se jeziku jer nam djeca nepismena izlaze iz skola.
Sarajevo kaska godinu, dvije…
Nista bez kabineta hemije,matematike...