Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebao bi ministar da odredi standarde za stampanje udzbenika, jer postoji puno laksi papir cime bi i torbe ucenika bile lakse, a i da obezbijedi u svakoj skoli nastavnicima dostupan kopir aparat pa da mozemo raditi ko ljudi.
Radne sveske su raj za lijene nastavnike kojima je mrsko ili ne znaju osmisliti kreativnu i zabavnu nastavu. Najlakse je liznut prst, strana ta i ta i udri pisi dok ne zazvoni. Ne uci se vise tako.
Ministarstvo "TRAZILO" od osnovnih skola... ovo mi je najjace, cuj trazilo? Zar Ministarstco ne moze narediti skolama da postupaju u skladu odlukama Ministarstva?
da hoce prave uštede da naprave, ne bi dozvolili da izdavači, direktori pa čak i nastavnici odlučuju svake godine po kojim će se knjigama raditi. Tada bi knjige mogle nabavljati školske biblioteke, a roditelji bi plaćali iznajmljivanje te oštećene knjige. Mnogo bogatije zemlje rade tako!
ovo nekom od glavesina prosle godine djete krenulo u prvi razred pa su prvacici dzaba dobili knjige sad bi sega bila pa sad ove da ukine radne sveske da ga jeftinije dodze skolovanje pa zasto to nisu radili prije 5 godina da mako rasterete ljude
A koliko će se izgubiti vremena što će se zadaci sada morati diktirati i slike crtati na tabli? U vrijeme kada bi zadatke trebalo raditi na tabletima vraćamo se na obične sveske. Ovo ministarstvo želi da uštedi na sve moguće načine osim onog najefikasnijeg: ukidanje svih kantonalnih ministarstava i prebacivanje obrazovanja na federalni ili državni nivo.
Napokon nesta pametno iz ovog ministarstva..
@korisnik1234 slazem se , ali .pdf isto tako moze i na web-u, jer ipak su to djeca, izgubi usb samo tako :D
Nastavnici, stvarno ste bezobrazni. Uštedite za novog audija svome ministru.