|

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS reagovalo na Cerićevu izjavu

Ministarstvo obrazovanja i nauke KS reagovalo na Cerićevu izjavu
0
S
Sarajevo-x.com
5.12.2011. u 12:43
20
komentara
0

dijeljenja
Ministarstvo obrazovanja i nauke KS reagovalo na Cerićevu izjavu
Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo reagovalo je na izjavu reisa Mustafe Cerića koju je dao na kongresu vjeroučitelja u Sarajevu.
"U Velikom Čajnu, kod Visokog, odmah uz školu, na ulazu je birtija i kladionica. Pazite, to je osnovno kršenje zakona. Zašto to ministar ne uradi? Zašto ne osigurava ambijent škole osnovne...", kazao je Cerić, na što su iz Ministarstva istakli da su "začuđeni zbog Cerićevog elementarnog nepoznavanja Ustava BiH i FBiH."

"Cerić bi trebao znati da opština Visoko pripada Zeničko-dobojskom kantonu, tako da bi pitanje koje je uputio Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, Cerić zapravo trebao postaviti nadležnoj ministrici u Zeničko-dobojskom kantonu, Bernadeti Galijašević, članici Stranke demokratske akcije (SDA) iz Tešnja.

Navedeno pitanje je Cerić mogao odmah postaviti i Bakiru Izetbegoviću, članu Predsjedništva SDA, s obzirom na to da su njih dvojica sjedili jedan do drugog na kongresu vjeroučitelja u Sarajevu", istaknuto je iz ministarstva uz napomenu da su otvoreni za sve dobronamjerne i konstruktivne prijedloge i kritike.

"Pozivamo Mustafu Cerića da nam anomalije slične onima u Visokom promptno prijavi, a zbog dobrobiti naše djece i roditelja", navodi se u saopćenju Ministarstva obrazovanja i nauke KS.
Prijavi grešku


Komentari (20)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...