{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Direktor muzičke škole na Ilidži izvrijeđao ministra Suljagića

S
4.10.2011. u 15:31
0
131
Direktor muzičke škole na Ilidži izvrijeđao ministra Suljagića
0
Direktor muzičke škole na Ilidži izvrijeđao ministra Suljagića
Emir Suljagić
Direktor Osnovne muzičke škole na Ilidži Mehmed Bajraktarević sjednice Nastavničkog vijeća pretvorio je u obračun s neistomišljenicima i na najgori mogući način vrijeđao Emira Suljagića, ministra obrazovanja i nauke KS. Iz ministarstva su poručili da neće dozvoliti političko djelovanje u školama.
Federalna televizija objavila je snimak "obraćanja" Bajraktarevića na jednoj od sjednica Nastavnog vijeća.

Bajraktarević, na snimku, vrijeđa ministra Suljagića, koristi rječnik ulice, mržnje i zastrašivanja.

"Našla se svinja gdje nije bila, nisu očekivali da će pobijediti. Da se nadolme za vrijeme dok nisu bili na vlasti, kad su naše državljane slali za Gvantanamo... Kad Papa dođe u Zagreb, pola svijeta se klanja, eto razlike između Pape i reisa, on je vrhovni autoritet katolika, a reis muslimana. A đubrad muslimanska, kao naš ministar, se nađu da pljuju, on neće ni ime da mu spomene, "ono" je mene uvrijedilo. To smeće ateističko", govorio je Bajraktarević.

Nakon emitovanog priloga Ministarstvo obrazovanja i nauke KS službeno je od te medijske kuće zatražilo prilog i kompletan audio snimak govora direktora muzičke škole.

"Ministarstvo će u srijedu, 5. oktobra godine transkribovani govor direktora Bajraktarevića dostaviti Školskom odboru JU Osnovna muzička škola Ilidža na izjašnjavanje i dalje zakonsko postupanje, na osnovu člana 43. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju KS, koji zabranjuje političko organizovanje i djelovanje u školama", istakli su u Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: