{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ministarstvo nije imalo realnu sliku o stanju u 'Željeznicama RS-a'"

S
24.5.2011. u 16:45
0
4
"Ministarstvo nije imalo realnu sliku o stanju u 'Željeznicama RS-a'"
0
"Ministarstvo nije imalo realnu sliku o stanju u 'Željeznicama RS-a'"
Nedeljko Čubrilović
Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) nije imalo realnu sliku o stanju u "Željeznicama RS" (ŽRS), izjavio je danas u Doboju resorni ministar Nedeljko Čubrilović nakon sastanka sa novim generalnim direktorom ovog preduzeća Draganom Savanovićem.
"Saznali smo za neke nove detalje o kojima nismo obaviješteni od prethodnog menadžmenta", rekao je Čubrilović novinarima.

Savanović je pojasnio da je riječ o deficitu od 4,8 miliona KM, koji je nastao zbog neuplaćivanja poreza i doprinosa tokom prošle godine.

To je, uz iznos neisplaćenih plata u ovoj godini i regresa koji se duguju radnicima "Željeznica", povećalo manjak na gotovo 20 miliona KM.

Istovremeno, predstavnici svih sindikata ŽRS donijeli su danas odluku o stupanju u štrajk, koji će početi 3. juna u 7.00 časova.

Štrajk je, navode u sindikatu ŽRS, posljedica direktnog kršenja sporazuma sa upravom preduzeća, kome je 15. februara garant bila Vlada RS.

Radnici Željeznica, osim pet neisplaćenih plata i dva regresa, traže i istragu, te utvrđivanje odgovornosti za teško stanje u ovom javnom preduzeću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: