{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Željeznicama RS-a novi gubici od preko 14 miliona KM

F
3.8.2011. u 13:41
0
1
U Željeznicama RS-a novi gubici od preko 14 miliona KM
0
U Željeznicama RS-a novi gubici od preko 14 miliona KM
Foto: Arhiv
Željeznice Republike Srpske u prvom polugodištu napravile su dodatni minus od 14,4 miliona maraka.
S novim gubicima ovo javno preduzeće RS-a povećalo je akumulirani deficit na čak 181,3 miliona KM i manjak se sve više približava ukupnom kapitalu, čime se otvaraju stečajna vrata.

Prosječan broj zaposlenih u Željeznicama RS po osnovu stanja na kraju juna mjeseca bio je 3.614.

Kao rješenje za ovog entitetskog gubitaša najavljivana je reorganizacija i sistematizacija radnih mjesta, što je u startu naišlo na probleme u samom menadžmentu.

Zahtjev Vlade RS-a da Nadzorni odbor "Željeznica RS" razriješi četvoricu izvršnih direktora ili će oni biti smijenjeni, tek je polovično ispunjen.

Nadzorni odbor je za sljedeću sjednicu, koja bi trebalo da se održi u ovoj sedmici, odgodio imenovanje privremenih rukovodilaca, ali je očito da sve zavisi od političkih interesa vladajućih stranaka u RS-u i kako se ispostavilo, njihovih interesa i u “Željeznicama RS”.

A smjene i smanjenje broja članova bi trebalo da uslijedi i u Nadzornom odboru, pod čijim nadziranjem je gubitak izrastao na preko 180 miliona maraka.

Nezadovoljni su i neki od sindikalaca u tom preduzeću, pa traže od Vlade i uprave da, kako kažu, ne kriši sporazum o isplati dugovanja radnicima, koji su potpisali nakon trećeg štrajka od početka godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: