{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Zoran Mikulić saslušan u Tužilaštvu BiH

S
30.10.2013. u 14:07
13
34
Ministar Zoran Mikulić saslušan u Tužilaštvu BiH
13
Ministar Zoran Mikulić saslušan u Tužilaštvu BiH
Zoran Mikulić (Foto: Klix.ba)
Ministar pravde Federacije BiH Zoran Mikulić ispitan je danas u Tužilaštvu BiH u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo ometanje rada pravosuđa i zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.
"Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u okviru koje će biti saslušano još nekoliko osoba, a zatražena je i određena dokumentacija. Nakon analize, postupajući tužilac donijeće odluku u ovom predmetu", rekao je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

U vezi sa zaštićenim svjedokom, dodao je Grubešić, najvažnije je da se vode se aktivnosti sa ciljem da se ponovo zaštiti njegova sigurnost.

On je istakao da Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u vezi sa kazneno-popravnim zavodom u Mostaru i bjekstvom Dominika Ilijaševića zvanog Como, kako bi se utvrdile odgovorne osobe.

"U ovom predmetu vezanom za KPZ Mostar Mikulić će se pojaviti u svojstvu svjedoka", rekao je Grubešić.

Ove aktivnosti se vode sa ciljem da se utvrdi ko su osobe odgovorne za njegovo bjekstvo, a osuđeni Ilijašević uputi na dalje izdržavanje kazne, te da se sankcionira zbog bjekstva sa izdržavanja kazne u BiH.

Mikulić je, po naredbi Tužilaštva BiH, u okviru rada na predmetu "Lutka", prethodno saslušan u Sipi o okolnostima nedozvoljenog izmještanja zaštićenog svjedoka u službenom predmetu organizovanog kriminala iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod, u kojem se nikako ne smije nalaziti zbog opasnosti po njegovu bezbjednost i život.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: