{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Mikulić osumnjičen za zloupotrebu položaja, naređeno ispitivanje

28.10.2013. u 10:55
36
73
Ministar Mikulić osumnjičen za zloupotrebu položaja, naređeno ispitivanje
36
Ministar Mikulić osumnjičen za zloupotrebu položaja, naređeno ispitivanje
Zoran Mikulić
Tužilaštvo BiH naredilo je Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) da pozove i ispita ministra pravde FBiH Zorana Mikulića, u svojstvu osumnjičenog.
Osumnjičeni će biti pozvan radi ispitivanja o aktivnostima koje se dovode u vezu sa ometanjem rada pravosuđa i zloupotrebu službenog položaja ili ovlasti.

Kako saznajemo, Mikulić će uskoro biti ispitan u prostorijama SIPA-e, nakon čega će biti donesena odluka hoće li biti lišen slobode.

Aktivnosti koje provode Tužilaštvo BiH i SIPA, odnose se na istragu za ometanje rada pravosuđa, nedozvoljenim izmještanjem zaštićenog svjedoka iz jednog od najozbiljnijih predmeta organiziranog kriminala, iz jednog u drugi kazneno-popravni zavod u kojem se zaštićeni svjedok nikako ne smije nalaziti, radi opasnosti po sigurnost i život ovog zaštićenog svjedoka.

"Tužilaštvo BiH i SIPA svojom istragom utvrđuju, ko je i zbog kojih razloga, naredio izmještanje ove osobe, iako svi subjekti uključeni u proces, dobro znaju da se navedeni zaštićeni svjedok, koji je već dobijao prijetnje za sigurnost i život, ni pod kojim uvjetima ne smije dovoditi u tu zatvorsku ustanovu.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijskim agencijama u našoj zemlji, nastavlja odlučnu borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: