{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"

S
21.5.2011. u 15:47
0
0
"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"
0
"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"
Nađa Dizdarević
Aktivistica za ljudska prava Nađa Dizdarević odluku ministra Emira Suljagića da ocjena iz predmeta vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena učenika u Kantonu Sarajevo naziva "novom u nizu provokacija" i ističe kako su roditelji izrevoltirani i odlučni da ministru skrenu pažnju na bitnija pitanja od tog.
"Ne znam zašto mu je ovo trebalo. Inicijativa je sramna i posmatram je kao pokušaj ministra da skrene medijsku pažnju na sebe", stav je Dizdarević. "Mislim da je van pameti tražiti takvo nešto, a po broju ljudi koji se odazivaju na peticije podrške vidi se kakav je kontraefekat odluka izazvala. Očigledno se ministar Suljagić tome nije nadao."

Dizdarević je poručila da bi se Ministarstvo nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo treba pozabaviti mnogo bitnijim pitanjima, prvenstveno problemom delinkvencije u školama, a da vjerske slobode treba ostaviti građanima i vjerskim zajednicama.

"Mi smo iz Vijeća roditelja Ministarstvu uputili toliko inicijativa i svaka od njih je preča od potezanja novih pitanja poput ovog", kazala je članica organizacije Amnesty International za Sarajevo-x.com i poželjela da na kraju pobijedi volja građana.

Razgovor je završila riječima: "Ako ministar mandat počinje ovakvim potezima, ne zaslužuje da se nalazi na tom mjestu."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: