{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"

S
21.5.2011. u 15:47
0
0
"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"
0
"Ministar Suljagić se treba baviti prečim poslovima"
Nađa Dizdarević
Aktivistica za ljudska prava Nađa Dizdarević odluku ministra Emira Suljagića da ocjena iz predmeta vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena učenika u Kantonu Sarajevo naziva "novom u nizu provokacija" i ističe kako su roditelji izrevoltirani i odlučni da ministru skrenu pažnju na bitnija pitanja od tog.
"Ne znam zašto mu je ovo trebalo. Inicijativa je sramna i posmatram je kao pokušaj ministra da skrene medijsku pažnju na sebe", stav je Dizdarević. "Mislim da je van pameti tražiti takvo nešto, a po broju ljudi koji se odazivaju na peticije podrške vidi se kakav je kontraefekat odluka izazvala. Očigledno se ministar Suljagić tome nije nadao."

Dizdarević je poručila da bi se Ministarstvo nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo treba pozabaviti mnogo bitnijim pitanjima, prvenstveno problemom delinkvencije u školama, a da vjerske slobode treba ostaviti građanima i vjerskim zajednicama.

"Mi smo iz Vijeća roditelja Ministarstvu uputili toliko inicijativa i svaka od njih je preča od potezanja novih pitanja poput ovog", kazala je članica organizacije Amnesty International za Sarajevo-x.com i poželjela da na kraju pobijedi volja građana.

Razgovor je završila riječima: "Ako ministar mandat počinje ovakvim potezima, ne zaslužuje da se nalazi na tom mjestu."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: