BiH
6

Ministar Petrović bez prijedloga za rješenje dugovanja Sarajevogasa

Klix.ba
Ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović nije u predviđenom roku poslao prijedlog za rješavanje dugovanja Sarajevogasa prema kompaniji BH-Gas.

To znači da bi građani Sarajeva uskoro mogli ostati bez plina, jer je BH-Gas već upozorio da će plin biti isključen ukoliko ne bude konkretnih i odgovarajućih prijedloga o načinu rješavanja duga.

Delegacije BH-Gasa i Energoinvesta će se u četvrtak, 24.04.2014. sastati sa predstavnicima kompanije Gazprom Export u Sankt Peterburgu (Ruska Federacija) te ih upoznati sa svojom pozicijom i aktuelnim stanjem. saopćeno je iz BH-Gasa. Podsjećamo da ukupan dug iznosi skoro 53 miliona maraka.

Iz kompanije BH-Gas ističu da je dugovanja potrebno hitno riješiti, s obzirom na to da BH-Gas ima ugovorne obaveze prema ruskoj kompaniji Gazprom Export.

Napomenuli su i da će konačnu odluku o eventualnom isključenju plina građanima Sarajeva donijeti nakon sastanka uprave kompanije BH-Gas koji treba biti održan u ponedjeljak 28. aprila.