Ministar Kljajić: Grupa od 250 migranata danas ipak neće biti premještena kod Sarajeva

D. Be./Klix.ba
22.2.2019. u 11:16
47
29
Ministar Kljajić: Grupa od 250 migranata danas ipak neće biti premještena kod Sarajeva
47
Ministar Kljajić: Grupa od 250 migranata danas ipak neće biti premještena kod Sarajeva
Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermin Kljajić rekao je za Klix.ba da danas ipak neće doći do transporta 250 problematičnih migranata s područja tog kantona u prihvatni centar Ušivak u Hadžićima kod Sarajeva.
"Na nivou Operativne grupe BiH, u saradnji sa Službom za poslove sa strancima, ministrom sigurnosti Draganom Mektićem i našim komesarom, dogovoreno je da osobe koje su sklone vršenju nasilja izmjestimo u zatvoreni prihvatni centar Ušivak. Radi se o 250 osoba", rekao je Kljajić.

On ističe da će se prebacivanje migranata dogoditi u narednim danima, iako je jučer najavljeno da će transport biti izvršen danas.

"To nećemo uraditi danas, ali hoćemo u narednim danima. Potrebno je da uradimo
tehničku pripremu i sve iskoordiniramo s policijskim komesarom u Kantonu Sarajevo, Službom za poslove sa strancima i našim komesarom. Uradit ćemo sve tako da ne bude nervoze među građanima BiH", dodao je Kljajić.

Prvi čovjek MUP-a USK Nermin Kljajić kaže da jučerašnji potez načelnika Hadžića Hamde Ejubovića i općinskog vijeća daje ohrabrenje da se probude državne institucije kako bi se migrantska kriza nametnula kao tema kroz Parlamentarnu skupštinu BiH i Vijeće ministara BiH.

"Tako bi odredili prihvatne centre da i ostali dijelovi BiH budu spremni za val migranata, a ne da se sve svali na Hadžiće i Unsko-sanski kanton.

Sve procjene govore da će BiH uskoro pogoditi novi migrantski val s obzirom na to da se u Grčkoj nalaze desetine hiljada osoba koje preko Balkana planiraju doći do zemalja EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: