Obišli požarišta
0

Ministar Ibrahimović i predstavnici OS BiH posjetili Konjic

Klix.ba
Ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije general-major Rizvo Pleh i zamjenik komandanta Operativne komande za resurse brigadni general Mirko Tepšić posjetili su lokacije na području općine Konjic koje su zahvaćene požarima, te razgovarali sa pilotima helikoptera i vojnicima koji učestvuju u akcijama podrške civilnim strukturama u gašenju požara.

Zajedno sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, lokacije su obišli predstavnici civilnih struktura vlasti općine Konjic, koje je predvodio načelnik općine Emir Bubalo.

Ministar odbrane Muhamed Ibrahimović je pohvalio angažman pripadnika Oružanih snaga BiH, izrazio zadovoljstvo njihovim dosadašnjim angažmanom, iskazao spremnost pripadnika Oružanih snaga na pružanju pomoći u kriznim situacijama na zahtjev civilnih origana vlasti, te ukazao na potrebu još bolje civilno-vojne saradnje.

Također, ministar Ibrahimović je ukazao i na potrebu bolje koordinacije u oblasti civilno-vojnih odnosa prilikom rješavanja kriznih situacija, te je u tom kontekstu najavio i skoru mogućnost održavanja konferencije na ovu temu.

Inače, helikopter Oružanih snaga BiH Mi-8 i danas je djelovao od jutarnjih sati na području naselja Spiljani u općini Konjic, a bilo je angažovano 36 vojnika na gašenju požara, kao i četiri motorna vozila.