{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ibrahimović: Alarmantna je neuvezanost civilne zaštite entiteta

F
15.8.2012. u 15:45
0
1
Ibrahimović: Alarmantna je neuvezanost civilne zaštite entiteta
0
Ibrahimović: Alarmantna je neuvezanost civilne zaštite entiteta
Muhamed Ibrahimović (Foto: Radio slobodna Evropa)
Helikopter Oružanih snaga i jutros je gasio požar, vidjeli smo da je oštećena ogromna površina šuma, požari su ugašeni, ali i danas su za Konjic u pripravnosti helikopter i cisterna Oružanih snaga , izjavio je danas ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović nakon obilaska požarišta na području Konjica.
On je naglasio da su Oružane snage posljednje u lancu odgovornosti za ovakve situacije, ali su uvijek pripravne u spašavanju dobara i ljudi.

- Sat angažovanja helikoptera košta oko 5.000 KM, mi smo do sada za gašenje požara neplanski potrošili 30 tona goriva i bićemo inicijatori konferencije svih relevantnih faktora koji moraju biti uvezani za djelovanje u vanrednim prilikama, posebno alarmantna je neuvezanost civilne zaštite entiteta - upozorio je ministar Ibrahimović.

On i general major Ramiz Pleh, zamjenik načelnika zajedničke komande FBiH zajedno s načelnikom Općine Konjic Emirom Bubalom, danas su helikopterom Oružanih snaga BiH obišli požarišta Spiljani,Ljuta, Bukova glava, Borci i Glavatičevo.

- Vatra tinja u velikim panjevima iznad Spiljana, vjetar je može razbuktati, akcija još nije u potpunosti završena i zato su vatrogasci i vojska i dalje u pripravnosti - rekao je u izjavi za FENU u helikopterskom nadlijetanju požarišta Husein Hodžić, pomoćnik načelnika Općine za civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Načelnik Općine Konjic Emir Bubalo kaže da su svi požari uzrokovani ljudskom nepažnjom ili namjernim paljenjem, a direktne štete samo u drvnoj masi procjenjuju se na preko 200 miliona KM.

- Najviše je zakazao Kanton i njihova Civilna zaštita, Uprava za šume, a Općina je jedina podnijela teret - kazao je Bubalo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: