Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svako uzimanje života koje se nemože klasificirati pod samo-odbranu se treba kažnjavati oduzimanjem svih životnih prava (jer si ti svojim činom oduzeo pravo na život drugome), tj netreba nikog osuditi na smrtnu kaznu nego doslovno kaznu na život iza rešetaka sa mogućnošću rada da se prehraniš (rad za opće dobro) pa dali će umrjeti od gladi, od dosade ili će radom produžit sebi život iza rešetaka nije bitno, bitno je da ubistvo druge osobe znači da si sam sebe ubio.
@StarM0N Treba mu dodati opciju da se ubije ako ne želi ostati u zatvoru dok ne krepa.
@sampt4 ubistvo je vrlo lak način bjega i ne podržavam da se spustimo na razinu istih, vrjeme bi trebalo ubrat njegov život, vrlo skučeno i po mogućnosti korisno iskorišteno njegovo vrjeme na ovoj planeti, ovo što si ti naveo internet, grijanje i sl to su nebuloze i benificije to se ne daje ovakvima, hranu i smještaj sebi zaradi pute svog rada u društveno korisne svrhe. Kad se uvede doživotna za ubistvo ima da svi voze po propisima.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Grubesan mislim da je i ranije bilo ubistava ne znam sto bas sada se javljas? Sto se mene tice moze i smrtna kazna!
Mozes i smrtnu kad je uvijek NN izvrsilac u pitanju...suplja
Puna podrska Ministru i apelujem na sve odgovorne i one koji trebaju da usvoje ovaj zakon da to odrade sto prije..! Dosta vise blagih kazni ubicama koji se "nabilduju" po teretani u zatvorima i jos sa ponosom cekaju da izadju i glume junake... Samo dozivotna sa prinudnim radom i to U RUDNIKU... drustveno korisno a i misice ce razvijati "dozivotno"..!!!
Sta se cekalo do sada..jer treba da jos se desi Lana i mnogi drugih
Istina za Vedrana
Ovo ko ne podrzi treba i njega strpat u dozivotni zatvor.
@HODInoviprofil
Life without parole za ubice, manijake itd
Smjesno!
OPET CE TU STOKU PORESKI OBAVEZNICI HRANITI. SAMO JE PRAVDA U BOŽIJEM ZAKONU GDJE UBICAMA IDE GLAVA I ĆAO.
nadi pravoga pocinioca i ne treba da nam ti mijenjaš zakone
smrtna kazna da se vrati
Drugacije ne moze ,daj boze i to da urodi plodom, dok se koji manijak i psihopata ubica ne smakne na el.stolici izgleda nemaju straha da ubiju
Drugacije ne moze ,daj boze i to da urodi plodom, dok se koji manijak i psihopata ubica ne smakne na el.stolici izgleda nemaju straha da ubiju
Ne doživotnog,nego smrtna presuda za najteža krivična djela.Zašto nekog stavljati na teret državi,ako ga nikad nečeš pustiti iz zatvora.Ubij pseto i gotovo.Život za život ako je postojala namjera za ubistvo bez ikakvog razloga.Samo sa psihološke strane bi to na mnoge uticalo preventivno,pa se ne bi pucali na sve strane.
OBAVEZNO
Može li mi neko pravno stručan objasniti kako je moguće izreći kaznu ispod zakonskog minimuma?
TOP, PREMIUM, I KL PAPAK IZ PROZOR RAME