55 miliona KM
551

Milorad Dodik u Istočnom Sarajevu položio kamen-temeljac za bolnicu "Srbija"

Piše: I. Č.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Delegacija Republike Srpske, na čelu s predsjednikom tog entiteta Miloradom Dodikom, upriličila je svečani čin polaganja kamena-temeljca za bolnicu koja će se graditi u Istočnom Sarajevu. Sa skupa su poručili da im je drago što je prihvaćen prijedlog da će bolnica nositi naziv "Srbija".

Prigodničarske formalnosti polaganja kamena-temeljca upriličene su danas u Istočnom Sarajevu, a sa skupa su poručili da je riječ o velikom događaju za sve stanovnike Istočnog Sarajeva i Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je sa skupa poručio da su imali obavezu da osmisle projekt izgradnje bolnice i da mu je drago što su uspjeli.

"Žao mi je što smo izgubili neko vrijeme. Prije godinu dana smo proveli svu proceduru, a onda je komisija u Sarajevu to spriječila. Dobili smo isto, ništa nije drukčije. Samo smo izgubili vrijeme. U svakom slučaju, sretan sam i veoma radostan što će ostati zapisano da sam bio jedan od onih koji je inicirao izgradnju bolnice", poručio je Dodik.

Istakao je da zvaničnici znaju šta su potrebe stanovništva Istočnog Sarajeva, dodavši da je Istočno Sarajevo za Republiku Srpsku uvijek bilo važno.

"Istočno Sarajevo je strateška destinacija Republike Srpske, a tako se prema njoj i odnosimo. Ovdje je u kontinuitetu od prethodnih mandata, otkako sam ja predsjednik Vlade ili Republike Srpske, uloženo preko 250 miliona KM u različite projekte", rekao je predsjednik RS-a.

Dodao je da projekt košta 55 miliona KM, a da su sve sredstva Vlade RS, koja ne opterećuju zdravstveni sektor, niti billo koju lokalnu zajednicu.

"Mi ostajemo posvećeni ovom gradu. Drago mi je što je prihvaćen moj prijedlog da se ovaj objekat zove Srbija. Ovu bolnicu ćemo otvoriti 1. oktobra iduće godine", kazao je Dodik.