Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dabogda vam niko ne dao ni markice pa raja izašla na ulice i sve vas pobila
Fodilova sefica.Bez njenog pitanja australopitek jedino smije na djumu,a i to nece uskoro
@percepcija recepcije on više liči na Sahelanthropus tchadensis-a
Iskreno se pitam, na pragu smo dobijanja novih 30.000 penzionera, dok PIO/MIO duguje već 160.milijuna KM.Kako se misle u buduće isplaćivati penzije.MMF daje namjenska sredstva koja se nikad namjenski nisu potrošila ili djelomice jesu. Bez priliva svježeg novca, ili preko MMF-a ili iz domaće privrede, a domaće privrede nema ili je ima u tragovima, u situaciji kad jedan radnik ide na jednog penzionera, kako država misli riješiti ova pitanja.
Sve dubioze budžeta od općinske do entitetske razine do sada su rješavala sredstva MMF-a, no za guzice manje više, ali dio sredstava mada u iskasapljenoj verziji odvajan je i za neke za državu korisne projekte.Preko tih projekata moglo se računati na neko minimalno otvaranje radnih mjesta recimo do 5.000 po tranši, ali je budžetski lopovluk prevagnuo i sve je utopija. Prihvatio bih sredstva MMF-a, ali uz uvjet da nad raspodjelom tih sredstava bude strani supervizor.
@Oskarovac Zanimljivo je da realni sektor, nije u poziciji ili pak jeste, ali nema sindikalnog jedinstva, da se pobuni protiv načina općenito uporabe kreditnih sredstava pa ona dolazila iz MMF-a ili iz komercijalnih banaka, da digne svoj glas ne samo radi maćehinskog odnosa države prema njima, nego i radi ove zajebancije sa zdravstvenim, ali i PIO osiguranjem koje ljudi iz radnog odnosa uplaćuju. MMF sredstva očigledno trebaju, ali na pravim stranama.
Šatro racionalizacija, a šef joj Fadil predložio uvećenje budžeta za 6%. Izdaci u kantonima povećani. Popuniće se budžeti, nadamo se, ako bog da. Potpala pod uticaj Bakirove filozofije.
Njoj je sef Covic,a ne Fodil drug,manje sanjaj
De primite jos kojeg teologa iz Gruda, Sirokog brijega ili Livna u to famozno ministarstvo "financija". Takvog kadra ocigledno nikad dovoljno.
Racionalizacija nije zaduzivanje kod banaka. Racionalizacija valjda podrazumijeva rezanje nepotrebnih i ekcesivnih troskova, znaci ukidanje svakakvih beneficija i na prvom mjestu smanjenje neopravdano velikih plata neucinkovitih i nesposobnih drzavnih sluzbenika, kao i sutiranje nogom u guzicu nepotrebnih stranackih i porodicnih uhljeba koji su najobicniji paraziti na dzavnim jaslama.
Budzetlije odahnuli. Banke sretne. Svi sretni osim radnika kod privatnika.
Najnelikvidnija radna mjesta su radna mjesta zagoritih uhljeba u državnoj parazitskoj administracji, koja je prenapučena...
"planiraju racionalizaciju". Racionalizam je filozofsko učenje, koje smatra da se objektivna stvarnost može spoznati samo mišljenjem. Čini mi se da postoji samo mišljenje šefa i stranke jer vam se u lobanji nalazi samo bakarna licna koja čuva uši da ne padnu.
Kad uvedete diferenciranu pdv stopu, kada pdv na lijekove, pelene i dječiju hranu bude 2%, a na luksuz koji vi uživate stopu povećate na 25% onda možete da baljezgate o državnom fiskalnom sistemu za dobrobit naroda...
čija likvidnost... moja firma nije nikad bolje poslovala...
da vas upoznam s gazdom... možete od njeg pozajmiti...
mashala :):):):)
Nadam se da ćete totalno propasti, što prije....
Čuj tranša??? Jeli to na bošnjoočkom zajam?!
kad bi ukinuli vaše plate i rashode mi bi mogli MMFu pozajmljivati pare
eh kad ti neki ministar koji bi trebao biti lafo neki stručnjak kaze nadamo se.......
ja koje cete sada namete izmisliti da namaknete pare od MMF...............?
Manje trosite pa cete imati...