Iskreno se pitam, na pragu smo dobijanja novih 30.000 penzionera, dok PIO/MIO duguje već 160.milijuna KM.Kako se misle u buduće isplaćivati penzije.MMF daje namjenska sredstva koja se nikad namjenski nisu potrošila ili djelomice jesu. Bez priliva svježeg novca, ili preko MMF-a ili iz domaće privrede, a domaće privrede nema ili je ima u tragovima, u situaciji kad jedan radnik ide na jednog penzionera, kako država misli riješiti ova pitanja.
Sve dubioze budžeta od općinske do entitetske razine do sada su rješavala sredstva MMF-a, no za guzice manje više, ali dio sredstava mada u iskasapljenoj verziji odvajan je i za neke za državu korisne projekte.Preko tih projekata moglo se računati na neko minimalno otvaranje radnih mjesta recimo do 5.000 po tranši, ali je budžetski lopovluk prevagnuo i sve je utopija. Prihvatio bih sredstva MMF-a, ali uz uvjet da nad raspodjelom tih sredstava bude strani supervizor.
@Oskarovac Zanimljivo je da realni sektor, nije u poziciji ili pak jeste, ali nema sindikalnog jedinstva, da se pobuni protiv načina općenito uporabe kreditnih sredstava pa ona dolazila iz MMF-a ili iz komercijalnih banaka, da digne svoj glas ne samo radi maćehinskog odnosa države prema njima, nego i radi ove zajebancije sa zdravstvenim, ali i PIO osiguranjem koje ljudi iz radnog odnosa uplaćuju. MMF sredstva očigledno trebaju, ali na pravim stranama.
Prikaži sve komentare (51)