{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milanović obišao nekropolu stećaka u Radimlji

A
8.4.2013. u 13:43
0
3
Milanović obišao nekropolu stećaka u Radimlji
0
Milanović obišao nekropolu stećaka u Radimlji
Zoran Milanović (Foto: AFP)
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je doputovao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, posjetio je danas u Radimlji najpoznatiju nekropolu stećaka u Bosni i Hercegovini, javio je novinar agencije Anadolija.
U Milanovićevoj pratnji bili su ambasador Republike Hrvatske u BiH Tonči Stanišić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić i ostali članovi delegacije.

Prof. Miroslav Palameta upoznao je Milanovića sa historijatom stećaka, a hrvatskog premijera zanimao je sadržaj napise i porijeklo stećaka.

U nastavku prvog dana posjete BiH, Milanović će se u Čapljini sastati sa dužnosnicima općine i u Međugorju s dužnosnicima općina Ljubuški i Čitluk, a potom obići župni ured Sv. Jakova apostola.

Nakon Međugorja, Milanović će se u Mostaru sastati sa biskupom mostarsko-duvanjskim Ratkom Perićem.

U ranim večernjim satima, premijer Hrvatske večerat će u Mostaru sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, premijerom Vlade Srbije Ivicom Dačićem i liderom Demokratske partije socijaliste (DPS) Milom Đukanovićem.

Premijer Milanović prisustvovat će sutra otvorenju 16. Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2013, gdje će se obratiti prisutnima.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: