BiH
1

Premijeri Srbije, Hrvatske i Crne Gore dolaze u Mostar

SRNA
Premijeri Srbije Ivica Dačić i Hrvatske Zoran Milanović počinju danas dvodnevnu posjetu Mostaru, gdje će im domaćin biti Vjekoslav Bevanda, a sutra se očekuje i dolazak crnogorskog premijera Mila Đukanovića, potvrđeno je Srni u Vijeću ministara.

Premijeri dolaze u Mostar povodom održavanja Međunarodnog sajma privrede.

Milanović bi u Hercegovinu trebao da stigne danas prijepodne i da posjeti Stolac, Čapljinu, Hutovo blato, Čitluk, Međugorje i Ljubuški, a predviđen je i sastanak sa opštinskim i kantonalnim predstavnicima vlasti i crkvenim velikodostojnicima.

Dolazak Dačića u Hercegovinu očekuje se danas poslijepodne.

Za večeras je predviđena zajednička večera u Hotelu "Bevanda" u Mostaru, gdje je sutra u 10.00 sati planiran sastanak Bevande i premijera, koji će se potom uputiti na svečanost otvaranja Međunarodnog sajma privrede u 11.00 sati.

Tokom ceremonije otvaranja, predviđeno je obraćanje Bevande i premijera, kao i specijalnog predstavnika EU u BiH Petera Sorensena, koji će otvoriti sajam.

Visoka delegacija će nakon toga posjetiti sajamski izložbeni prostor, kao i štand partnera sajma EU, gdje su oko 12.00 sati predviđene izjave za medije.