{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milan Dunović o zabrani izvoza mlijeka u EU: Pokažimo ekonomski patriotizam

31.8.2015. u 16:41
129
55
Milan Dunović o zabrani izvoza mlijeka u EU: Pokažimo ekonomski patriotizam
129
Milan Dunović o zabrani izvoza mlijeka u EU: Pokažimo ekonomski patriotizam
Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kao što je poznato,  Evropska komisija je odgodila primjenu odluke o izvozu mlijeka iz BiH u zemlje EU, a sve zbog žalbe jedne od članica EU, a kako se kasnije nezvanično saznalo radi se o Republici Hrvatskoj. Milan Dunović, potpredsjednik FBiH, kaže za Klix.ba da je ovo prilika da pokažemo ekonomski patriotizam.
"BiH je 16. jula stavljena na listu zemalja koje mogu izvoziti mlijeko i mliječne proizvode u EU sa mogućnošću žalbe država članica EU u roku od 20 dana od strane, i u tom roku se niko nije žalio. Međutim, baš na dan kada je prva pošiljka mlijeka iz BiH trebala krenuti ka EU, zadesila nas je informacija da se jedna od članica EU žalila ili uložila prigovor, te da je izvoz mlijeka iz BiH stopiran. Komisija za hranu EU zasjeda 16. septembra, gdje će se sve članice EU izjasniti o žalbi i nadati se kako će cijeli proces završiti pozitivno za bosanskohercegovačke proizvođače mlijeka i mliječnih prerađevina", navodi Dunović.

On je pozvao sve bh. građane da pokažu ekonomski patriotizam kupovinom domaćih proizvoda.

"Svakako bih pozvao sve građane BiH da svojim ličnim primjerom daju doprinos BH ekonomiji, te da kupovinom domaćih proizvoda pokažu ekonomski patriotizam i da to bude konstanta u našim potrošačkim navikama", kaže Dunović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: