Problemi u Bh. bloku
39

Mijatović odgovorio Kojoviću: Nema nedodirljivih, Predraže, sljedeći put ću biti oštriji

A. Z.
Vojin Mijatović (Foto: Facebook)
Vojin Mijatović (Foto: Facebook)
Nakon što mu je predsjednik Naše stranke Predrag Kojović sinoć poručio da ga treba biti sram zbog izjave da Sabina Ćudić krešti, potpredsjedniku SDP-a Vojinu Mijatoviću nije trebalo dugo da odgovori.
"Vidim Predrag Kojović pita je li me sram što sam rekao da Sabina Ćudić krešti u političkom smislu. Sad bih ja trebao pitati je li te sram, Predraže, što Damir Arnaut reče da je Arman Zalihić SDA-ov igrač, što Sabina Ćudić reče da smo razvalili Bh. blok, ali neću te to pitati. Sad bih te trebao pitati je li sram tebe i Sabinu Ćudić što dolazite u Banju Luku i vrbujete članove Glavnog odbora SDP-a da pređu u Našu stranku, a nisam to nikad rekao javno, a neću te ni za to pitati je li te sram, Predraže", napisao je Mijatović na Facebooku.

Pita i zašto Kojović ovako ne reaguje kada drugi javno vrijeđaju Sebiju Izetbegović, Dušanku Majkić, Sanju Vulić, Željku Cvijanović...

"Je li to one nisu žene ili je samo Sabina Ćudić, neću te ni to pitati. Sad bih te trebao pitati je li te sram za Tuzlu i Gračanicu, ko je tada razbio Bh. Blok, ali neću te ni to pitati. Necu te ništa pitati jer me ne intersuje previše da li te je sram ili nije, ali ću ti poručiti - Bh. blok je budućnost i nada za građane ove države, ali da bi to tako bilo moramo se poštovati i uvažavati, a svoje sujete spakovati u ladice. Nema nedodirljivih, Predraže, protiv nedodirljivih se borimo", poručio je.

[FBPOST]https://www.facebook.com/photo?fbid=4043570752322337&set=a.1799236656755769[/FBPOST]

Pozvao je Kojovića da, ukoliko mu je stalo do Bh. bloka, članovima svoje stranke objasni da trebaju razmisliti prije nego što naredni put brutalno optuže SDP-ovce.

"Jer, možda neko mora da šuti, ja nemam interesa da šutim i sljedeći put ću biti jos oštriji kada bilo ko napadne ljude iz SDP-a koji žive Bosnu i Hercegovinu. Predraže, Sarajevo je moj glavni grad i prijestolnica, ali, bolan, nije samo Sarajevo Bosna i Hercegovina. Manite se, Predraže, frustracija i elitizma, čeka nas zajedno bitka sa kriminalom i nacionalizmom, ljudi u cijeloj BiH očekuju to od nas", zaključio je Mijatović.