{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mijatović: Narušena je solidarnost među novinarima

F
13.9.2013. u 18:35
5
13
Mijatović: Narušena je solidarnost među novinarima
5
Mijatović: Narušena je solidarnost među novinarima
Današnja vijest da je sud potvrdio kaznenu optužnicu jedne grupe novinara protiv drugih novinara u Bosni i Hercegovini je krajnje alarmantna i sramotna, izjavila je predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović.
"Bez komentiranja sadržaja programa koji je u pitanju, činjenica da je Udruženje novinara Republike Srpske pokrenulo kazneni postupak protiv šest novinara Federalne televizije BiH (FTV), ozbiljno narušava ionako krhku profesionalnu solidarnost među novinarima u BiH", kazala je Mijatović.

"Činjenica da je Bosna i Hercegovina prva država u regiji koja je dekriminalizirala klevetu još 1999. godine, predstavljala je prekretnicu u njenoj reformi na polju medija. Ono što danas vidim u suprotnosti je s tim standardima i obavezama koju ova država ima kao članica OSCE-a u smislu razvoja i zaštite slobode medija i slobode izražavanja", kazala je Mijatović.

Prema njenim riječima, ovakva pitanja se moraju rješavati otvorenim dijalogom koji će voditi ka pomirenju, saopćeno je iz Misije OSCE-a u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: