Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramotno je da studenti plaćaju punu školarinu,za online kurs.
A i dobro su plaćeni za svoj posao.
@gooUser1587738186 Zar se plaćaju?!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A studenti bi vjerovatno zeljeli modernizaciju same nastave, bolje uslove u studentskim domovima, profesore koji su profesori a ne da im je posao na fakultetu hobi jer rade 6 drugih poslova itd...
kakve su to skole , danas imate omadine koja je rodjena u Sarajevu i ima po 16, 17 ili vise godina a nikada nije otisla na planinu na skijanje nije bila u pozoristu ? Koga nam vi to skolujete i za sta ?ko nam to uci djecu i rukovodi skolama ?
prva stvar sta treba da se uradi na ulaz faxa slova 2m visine FAKULTET NIJE OBAVEZN
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
@Brzina1921 Redovni samofinansirajući fakulteti koštaju 6000KM, godišnja školarina,a ustvari su online kurs.
Na kraju ce i od UNSA napraviti sprdanciju ccc
To je vas posao a ne studenata, radite sta dosta je price
Respect za ministricu
ja bi ovoj jadnoj i napacenoj djeci odmah urucio diplome, cim upisu fakultet. sta ce ucit, koje fajde od nauke, nek idu u politiku i budu uhljebi, to im je najisplanije (osim ko se ne ispali)
Zasto ovi kvaziministri kad dodju na vlast ne postuju zakon? Svaki od njih bi prvo da zakon mijenja, pa tako supljira 2 godine, onda ga izmijeni i dodje novi ministar pa sve u krug! Slijedite zakon za promjenu, ne mijenjajte ga tako cete napraviti najvecu promjenu!
Konacno neko da govori smisleno, samo naprijed, u obrazovanju je opstanak
podrska profesorici, samo istrajte !!
Vi kao ministarstvo ste predlagac zakona.Govorili ste da znate urediti vis.obraz.Da ste experti zasto bi vam trebala ova komisija.Ta komisija je vas izbor i ona radi vas posao i zato je placaju gradjani.
Imamo jedan ozbiljniji univerzitet ,jedino ako ih gusi sto nemaju vise upisnine od studenata(sada to ide u budzet ks) od kojih su neki prof.imali i do 10000km platu.
Marketinska vlada. Kad ce promjene koje ste obecali evo vec ste mjesec dana na vlasti a nista se ne desava
Cuj vec ste mjesec dana, pa nije to gumica pa da se obrise sve sto nije valjalo. Ne mozes ocekivati neke rezultate prije pola godine-godinu
A kakva je ovo sad fora da sve zene imaju dva prezimena?
Kakve olakšice??? Jeste li svjesni šta govorite? Obrazujete akademski kadar jedne zemlje, ako treba neka završi 20% od sadašnjeg broja ali neka bude kvalitet! Znate li vi kakvi ''stručnjaci'' izlaze sa naših univerziteta, sramota! Čast izuzetcima koji uče za znanje a ne za 6!
Bezveze poredjenje...Istambul od 21 mil. stanovnika...BiH sa konstitutvnim narodima, manjinama i migrantima nema ni 3 mil...jedan primjer, Univerzitet u Travniku ima filijalu na Han Ploči...niko ne moze godinu izgubiti...moras kupiti knjigu profesora i nerijetko te pitaju koju ocjenu zelis tada....ali ne, nije ovo cudno, vlastodrsci "zavrsavaju" ovakve ili slicne studije....kojih ima milion na tetitoriju BiH...strucnjaci!?...kome!??....eeeeee Titooo bravaru, fakat si bio frajer i po
Obrazovni sistem u BiH je NULA! Visokoskolstvo NULA! Ko studira na UNSA tehničke i prirodne studije završi za 10 godina, dok na privatnim fakultetima i univerzitetima na kojem rade profesori sa UNSA studira se po EU i svjetskim standardima uz olakšice, kao da polazete PRVU POMOĆ za vozački ispit i teoriju ta vozački ispit!
@HUGO ...sta hoces da kazes? Taj sto studira 10 godina i nije za studiranje...mani se nakih standarda i instant dipkoma, od toga drzava i drustvo nemsju nista, osim hrpe mr i dr bez osnovnog znanja i logike...neupotrebljiv kadar..i danasnji tzv profesorski kadar upitan, cast izuzecima. Hoce li itko pameti doci u ovoj dr?avi...