BiH
0

Mektić povukao prijedlog za smjenu Žike Krunića

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić povukao je prijedlog za smjenu predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žike Krunića, potvrdio je za Klix.ba Šemsudin Mehmedović, član zajedničke Komisije za odbranu i sigurnost Parlamenta BiH.

Mehmedović je rekao kako Mektić nije obrazložio povlačenje prijedloga za smjenu Krunića.

"Ministar Mektić kao predlagač ima pravo da povuče inicijativu i zbog toga nismo ni raspravljali o smjeni Žike Krunića", rekao je Mehmedović.

Podsjećamo, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić optužio je predsjedavajućeg Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žiku Krunića za neregularnosti u vezi sa smjenom bivšeg direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Gorana Zubca.

Mektić je u Parlamentu BiH uputio inicijativu za razrješenje Krunića jer ne obavlja svoju dužnost i ne izvršava zakonsku obavezu i nadležnost, a da je dokaz tome to što se tokom 2014. godine oglušio o zahtjeve Tužilaštva BiH da Nezavisni odbor, u skladu sa svojim nadležnostima, predloži Vijeću ministara BiH da suspenduje direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Gorana Zubca.