BiH
97

Mektić nazvao RTRS vojnim krilom SNSD-a, a njihovu novinarku "silikonjarom"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izvrijeđao je na konferenciji za medije novinare RTRS-a nazvavši novinarku Biljanu Knežević "silikonjarom". On je kazao kako ovom javnom servisu nedostaju jedino crvena pozadina i svjetla bordela.

Na konferenciji koju je održao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić došlo je do žestokog verbalnog sukoba između njega i novinara RTRS-a.

On je Javni servis entiteta RS optužio da je vojno krilo SNSD-a, te kazao kako mu nikada nije bilo ponuđeno da gostuje u programu RTRS-a.

Novinar RTRS-a rekao je da to nije tačno, te da je Mektiću nuđeno da dođe u Dnevnik, ali da je on to odbio.

Udruženje novinara Republike Srpske osudilo je neprimjeren istup i način komunikacije ministra, te ga pozvalo da se izvini.

Reagovao je i Klub novinara Banja Luka koji smatra potpuno neprihvatljivim ponašanje ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj konferenciji za novinare.

"Ne želeći da ulazimo u uređivačku politiku bilo kojeg medija, pa tako ni Radio-televizije Republike Srpske, niti u aktuelni slučaj prisluškivanja, Klub novinara oštro osuđuje neprimjerene riječi ministra Mektića upućene zaposlenima RTRS-a i prozivke članova njihove porodice na ličnoj osnovi", stoji u saopćenju Kluba novinara.