Opet ništa od MAP-a
258

Mektić: Godišnji plan za NATO skidamo s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara

Piše: Er. M.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je novinarima pred početak sjednice kako se Vijeće ministara BiH danas neće izjasniti o Prijedlogu godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018.-2019. godine.

"Skidamo, skidamo, skidamo", odgovorio je Mektić u hodu novinarima koji su ga pitali da li će sa dnevnog reda sjednice državne vlade biti skinut Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine 2018.-2019. godine.

Riječ je o programu nakon čijeg usvajanja će biti aktiviran Akcioni plan za članstvo (MAP) BiH u NATO-u.

Od ranije je poznato kako se ministri iz reda srpskog naroda Mirko Šarović, Igor Crnadak i Dragan Mektić zalažu za skidanje ove tačke s dnevnog reda pod obrazloženjem da nisu ispunjeni formalno-pravni uslovi da se ova tačka uopće nađe na dnevnom redu budući da Komisija za NATO integracije BiH nije završila svoj posao.

Inače, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić otvoreno su kazali kako će dati saglasnost za imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH tek nakon što državna vlada u tehničkom mandatu s Denisom Zvizdićem na čelu usvoji ovaj nacionalni program.