BiH
58

Mehmedović: Ovo je izolovan slučaj, odnosi između Bošnjaka i Srba ne smiju biti narušeni

Klix.ba
Mersad Mehmedović, predsjednik Skupštine Opštine Zvornik, u razgovoru za portal Klix.ba kaže da je danas mirno u Zvorniku nakon jučerašnjeg napada na policijsku stanicu u kojem je Nerdin Ibrić ubio jednog policajca, a ranio dvojicu.

Mehmedović kaže da su svjesni težine događaja koji se dosio u Zvorniku, gradu koji je jedan od pozitivnijih primjera održivog povratka u RS i međuljudske saradnje.

"Koliko će ovaj događaj narušiti međunacionalne odnose, još uvijek ne mogu sa sigurnošću reći. Iskreno se nadam da odnosi neće biti bitno narušeni jer smatram da je ovo izolovan događaj. Da li se radi o pojedincu koji je insturisan ili mentalno opterećen nekim stvarima, ne znam. On je bio primjeran stanovnik Zvornika i u posljednje vrijeme se počeo kretati u vehabijskim krugovima", kaže Mehmedović za Klix.ba.

Naš sagovornik dodaje da je Ibrić završio Srednju medicinsku školu u Zvorniku te da je imao dozvolu za nošenje oružja.

"Nije pokazivao da može takvo nešto uraditi, nije nosio bradu niti ga se moglo opisati kao vehabiju", dodaje Mehmedović.

Ibrić je živio zajedno sa majkom u Zvorniku nakon što mu je otac Sejfo ubijen 1992. godine zajedno sa oko 750 Bošnjaka.

"On je živio jednim normalnim životom poslije rata, bio je materijalno situiran, imao je brata u Švicarskoj koji im je pomagao. Bavio se svojim poslom", kazao je Mehmedović.