Crna hronika
10

Osumnjičeni za vrbovanje Nerdina Ibrića: Mehidić i Hasanović pušteni na slobodu

Piše: M. N.
Osumnjičeni za krivično djelo vrbovanje, Kasim Mehidić i Avdulah Hasanović, Nerdina Ibrića koji je u napadu na policijsku stanicu u Zvorniku ubio jednog, a ranio dvojicu policajca, pušteni su na slobodu.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Kako za naš portal rekao Senad Dupovac, advokat Kasima Mehidića, on je pušten danas i već se nalazi u svojoj kući. Predložene su mjere zabrane napuštanja mjesta boravišta i kontaktiranja sa svjedocima.

"Istraga se nastavlja. Mehidićevo poznanstvo sa Ibrićem je bilo površno, znali su se svega 20-ak dana. Mislim da s ovim dokazima koje imam, nema inkriminacije za Mehidića, ali vidjet ćemo još", rekao je Dupovac za Klix.ba.

Mehidić, pripadnik vehabijskog pokreta, uhapšen je u Kalesiji 29. aprila ove godine. Pripadnici zajedničkog istražnog tima pretresli su stambeni objekat i ostale prostorije koje je koristio, a na području Dubnice pretresena je prostorija mesddžida. Isti dan uhapšen je i Hasanović koji je i ranije hapšen u akciji "Damask" zbog sumnje da je bio pripadnik "Islamske države".

Podsjetimo, policajac Dragan Đurić ubijen je u ponedjeljak, 27. aprila, uvečer u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić (24) iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. Ibrić je likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.