Nije prisustvovao sjednici
0

Mehmed Agović nije ni danas razriješen dužnosti

SRNA
Mehmed Agović
Mehmed Agović
Upravni odbor BHRT nije ni na današnjoj sjednici razriješio dužnosti generalnog direktora javnog servisa Mehmeda Agovića, jer nije prisustvovao sjednici, potvrdio je Srni član UO BHRT Nikola Deretić.

"Agović je prije tri dana poslao pismo u kome je obrazložio da ne vidi smisao dolaska, te da neće doći na sjednicu. Takođe je dostavio i pisano obrazloženje da je na bolovanju i opunomoćio je direktora Radija Senadu Ćumurović da ga zamjenjuje u odsustvu dok je na bolovanju", rekao je Deretić.

Deretrić smatra da je, i nakon današnje sjednice, ostala "pat pozicija", a Agović je, po njegovim riječima, u poziciji očajnika koji traži vrijeme. 

"Ovo što se dešava sada je klasična opstrukcija UO BHRT-a, jer na niz nezakonitih radnji koje je počinio nema odgovore i sada pokušava da dobije na vremenu", dodao je Deretić. 

On je napomenuo da UO BHRT-a želi sve sagledati sa pravnog stanovišta, ne želi da žuri i daće Agoviću priliku da se izjasni o krivici.

Agovića je Upravni odbor BHRT prvi put smijenio u septembru 2008. godine uz obrazloženje da su revizori utvrdili prikrivene gubitke od oko 10 miliona KM, a zamjerke su se odnosile i na loše poslovanje i podizanje kredita i stavljanje zgrade RTV doma pod hipoteku.