{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mehinagić: Štrajk u ŽRS utječe na rad Željeznica FBiH

F
21.10.2011. u 12:09
0
2
Mehinagić: Štrajk u ŽRS utječe na rad Željeznica FBiH
0
Mehinagić: Štrajk u ŽRS utječe na rad Željeznica FBiH
Pomoćnik federalnog ministra prometa i komunikacija Izet Mehinagić izjavio je da obustava željezničkog saobraćaja od mašinovođa Željeznica Republike Srpske (ŽRS) utječe značajno i na prijevoz Željeznica Federacije BiH (ŽFBiH).
"Radi se prije svega o potrebama za Mittal i Koksaru i druge velike komintente. Željeznice Federacije nastoje prebaciti saobraćaj koliko mogu na tuzlansku regiju, odnosno Brčko, Tuzlu, Banoviće, Zvornik i dio koji ne zavisi isključivo od prijevoza Željeznica Republike Srpske“, kazao je Mehinagić za Agenciju Fena.

Nažalost, to je, prema njegovim riječima, otežano i povećava troškove budući da se mora koristiti nafta umjesto električne energije za one vozove za koje se nađe zamjena.

"Također, pokušava se i sa Željeznicama RS postići, što je više moguće, dogovor da se propuštaju određeni vozovi koji imaju međunarodni značaj što je uobičajeno u željezničkoj praksi“, kazao je Mehinagić za Fenu.

Mašinovođe u RS stupile su u štrajk prije desetak dana i odbijaju pokrenuti vozove dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: