Dan nakon poplava
95

Mehanizacija na terenu u Kaknju: Čiste se ceste, sanira se šteta u vatrogasnom domu

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Situacija u Kaknju se smiruje, a nakon neprospavane noći za mještane i službe civilne zaštite život se počeo vraćati u normalne tokove.

U kabinetu v. d. načelnika Kaknja Aldina Šljive jutros je održan sastanak operativnog štaba civilne zaštite na kojem su dogovorene daljnje aktivnosti na sanaciji nastale štete te vraćanju normalnog života stanovnicima Kaknja.

S tim u vezi, sve raspoložive cisterne na području Općine Kakanj od jutros su na cestama i vrše čišćenje nanosa s ulica koje je nanijela vodena bujica u toku protekle noći s obzirom na to da se rijeka Bosna tek u večernjim satima nedjelje izlila na ceste na određenim područjima.

U akciju čišćenja Kaknja uključena je sva raspoloživa mehanizacija, a čisti se i vatrogasni dom koji je tokom poplava u Kaknju pretrpio veću materijalnu štetu.

Pješački most u Modrinju je u potpunosti porušen usljed nagomilavanja otpada i povišenog vodostaja rijeke Bosne. Mještani Kaknja još uvijek pamte 4. februar 2012. godine kada se oko 19 sati urušuo Dom kulture u Kaknju, a nakon toga uslijedila je rekonstrukcija zbog čega Kakanj danas ima jedan od najmodernijih domova kulture.

Kakanjci su uvjereni da će i iz ove nesreće izaći jači te da će situacija na području njihove općine biti bolja.

O kakvim se štetama na području SBK, ZDK i KS radi zbog poplava govori i činjenica da reporteri regionalnih televizija iz Hrvatske jutros obilaze poplavljena područja i razgovaraju s mještanima i nadležnim institucijama.