{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna konferencija u povodu 20. godišnjice Dejtonskog sporazuma

6.11.2015. u 09:01
5
58
Međunarodna konferencija u povodu 20. godišnjice Dejtonskog sporazuma
5
Međunarodna konferencija u povodu 20. godišnjice Dejtonskog sporazuma
Foto: AFP
U Sarajevu se danas održava međunarodna konferencija u povodu 20. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma pod nazivom "20 Years after Dayton Implementation: Challenges and Perspectives" (20 godina nakon provedbe Dejtona: Izazovi i perspektive) u organizaciji Američkog univerziteta u BiH.
Na konferenciji koja počinje u 9 sati u Amfiteatru Unitic centra prisustvo su potvrdili američki kongresmen Eliot Engel, Paddy Ashdown, bivši visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, visoki predstavnik Bosne i Hercegovine, Jim Harff, predsjednik i CEO Global Communicators iz Washingtona i Valerie Sluijter, bivša ambasadorica Holandije u BiH i bivša zamjenica visokog predstavnika u BiH.

Prisustvo su potvrdili i Michael Humphreys, bivši šef misije EU u Bosni i Hercegovini, Joe Ingram, bivši specijalni predstavnik Svjetske banke pri UN-u i WTO-u, Gallina Andronova Vincelette, predstavnica Svjetske banke, Renzo Daviddi, zamjenik šefa misije EU u Bosni i Hercegovini i još nekoliko međunarodnih zvaničnika.

Na interaktivnoj konferenciji govorit će se o temama "Bosna i Hercegovina: izazovi i perspektive na putu prema EU i NATO-u", "Migrantska kriza: njene posljedice u procesu pristupanja EU za Bosnu i Hercegovinu i zemlje Balkana", "20 godina nakon Daytona: ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine", te "Naslijeđe Daytonskog sporazuma za SAD i EU".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: