|

Izetbegović i Čović učestvuju na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Dejtona

Izetbegović i Čović učestvuju na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Dejtona
0
Klix.ba
8.12.2015. u 14:47
14
komentara
0

dijeljenja
Izetbegović i Čović učestvuju na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Dejtona Foto: Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović učestvovat će na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH 9. decembra 2015. godine u Bruxellesu
Članovi Predsjedništva BiH će, na poziv hrvatskih zastupnika u Evropskom parlamentu, učestvovati na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, naziva „Evropska budućnost BiH - 20 godina nakon Daytonsko-pariškog mirovnog sporazuma“ koja će se održati 9. decembra 2015. godine u Bruxellesu.

Članovi Predsjedništva BiH će na konferenciji održati uvodna izlaganja o dosadašnjim postignućima u BiH, kao i o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine.

U radu konferencije, između ostalih, učestvovat će visoki dužnosnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, predsjednik EPP-a Joseph Daul, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Brian Yee Hoyt i drugi visoki dužnosnici.

Članovi Predsjedništva BiH sastat će i sa visokom predstavnicom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Evropske komisije Federicom Mogherini i evropskim komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesom Hahnom, te sa predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP) Josephom Daulom.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...