Čović i Izetbegović na konferenciji u Briselu

S
SRNA
9.12.2015. u 08:02
0
9
Čović i Izetbegović na konferenciji u Briselu
0
Čović i Izetbegović na konferenciji u Briselu Foto: AFP
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i bošnjački član Bakir Izetbegović učestvovat će na konferenciji o 20 godina Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH pod nazivom "Evropska budućnost BiH - 20 godina nakon Dejtonsko-pariskog mirovnog sporazuma", koja će danas biti održana u Briselu.
Iz Predsjedništva BiH saopćeno je da će Čović i Izetbegović na konferenciji, na kojoj će učestvovati na poziv hrvatskih poslanika u Evropskom parlamentu, održati uvodna izlaganja o dosadašnjim dostignućima u BiH i o evropskoj perspektivi BiH.

Oni će se sastati sa visokim predstavnikom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednikom Evropske komisije Federikom Mogherini i evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hahnom, te sa predsjednikom Evropske narodne stranke Josephom Daulom.

U radu konferencije učestvovat će Daul, zvaničnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, šef delegacije EU u BiH LLars-Gunnar Wigemark, zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hoyt Jee i drugi visoki zvaničnici.


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: