{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodna konferencija o engleskom jeziku, književnosti, metodici i prevođenju

17.9.2015. u 08:50
60
7
Međunarodna konferencija o engleskom jeziku, književnosti, metodici i prevođenju
60
Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu će se 18. i 19. septembra održati međunarodna naučna konferencija pod nazivom CELLTS – First International Conference on English Language, Literature, Teaching and Translation Studies.
Engleski jezik je prisutan u svakodnevnoj komunikaciji i potrebno ga je stalno istraživati. U saradnji s Britanskim savjetom, časopisom Babel i Buybookom, Filozofski fakultet upriličio je skup na kojem će učestvovati više od 80 univerzitetskih nastavnika i saradnika, istraživača, prevodilaca, predavača i autora iz desetak zemalja. Podnaslov "Word, Context, Time" najavljuje zanimljiv i izazovan forum za razmatranje savremenih tema iz nastave engleskog jezika, lingvistike, semantike, prevođenja, književne teorije i kritike, itd.

Konferencija će biti i prilika za održavanje osnivačke skupštine Društva anglista BiH, uz podršku ESSE-a (Evropsko udruženje za izučavanje engleskog) i u prisustvu profesora Alberta Lazara Lafuentea sa Univerziteta Alcala u Španiji, kao predstavnika ove bitne međunarodne organizacije.

Uvodno izlaganje će održati profesor Bas Aaarts, jedno od vodećih svjetskih imena u lingvistici, profesor na University College London i direktor programa Survey of English Usage.

S obzirom na veliko zanimanje i van granica BiH za njegovo predavanje, Britanski savjet je omogućio live stream, koji se može pratiti na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: