Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa, moje jedino pitanje je "zašto Stefan Fule kao predstavnik EU forsira snagu svima da potpišu neke principe koji će donijeti više podjele po etničkim linijama u regijama širom danasnje Daytonske bijedne vladavine u BiH patnje danas i na tim istim regijama manjina će biti obrazac koji će izgubiti sva prava kao građani , jer nemaju jednostavan priliku da budu zastupljeni samo zato što pripadaju " ostalim " etničkim grupama U POGRESNOM biračkom tijelu ? " mr Fule , s tim načelima ste upravo iskopali dublje rovove među etničkim linijama u današnjoj banana državi koja sebe naziva Daytonska BiH , vi to radite tako da koriste EU kamen , povelje o ljudskim pravima ... jeste li ikada , ikada imali priliku da pročitate tu povelju , mr Fule ? ako jeste, kako to da sugerisete ovakve principe ?Zar nije bilo lakse sprovesti samo Povelju o ljudskim pravima na državnom nivou? da li ste imali priliku da pročitate annex4 Dejtonskog mirovnog sporazuma ? dozvolite mi da vam ukaže na član II : Član II : Ljudska prava i temeljne slobode Ljudska prava. Bosna i Hercegovina i oba entiteta će osigurati najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i osnovnih sloboda. U tom cilju, postojat će Komisija za ljudska prava za Bosnu i Hercegovinu kao što je predviđeno u Aneksu 6 uz Opći okvirni sporazum . Međunarodni standardi . Prava i slobode utvrđene u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda iu njenim protokolima se izravno primjenjuju u Bosni i Hercegovini . Ovi akti imaju prioritet nad svim ostalim zakonima . dozvolite mi da ponovim opet drugi stav , ako pod nekim čudnim okolnostima niste imali prilike pročitati : Međunarodni standardi . Prava i slobode utvrđene u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda iu njenim protokolima se izravno primjenjuju u Bosni i Hercegovini . Ovi akti imaju prioritet nad svim ostalim zakonima . ovdje je još jednom , mr Fule , samo za čistu sreću : Međunarodni standardi . Prava i slobode utvrđene u Europskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda iu njenim protokolima se izravno primjenjuju u Bosni i Hercegovini . Ovi akti imaju prioritet nad svim ostalim zakonima . Zar nije dovoljno zanimljivo da Povelja o ljudskim pravima ima prioritet NAD SVIM OSTALIM ZAKONIMA u Daytonskoj BiH ! gdje je problem nego da ga provedete na državnom nivou? mr Fule , radite li protiv Evrope i Evropske civilizacije i svih dostignuća koja ga čine do današnjih dana ? ZAŠTO ŽELITE SPROVESTI U BOSNI NESTO STO JE PROTIV DRZAVNIH ZAKONA ?
Trebaju sa bosnom ukinuti sve sporazume i zatvoriti granice, sve dok ne pobijemo ove politicare i vratimo ustav republike BiH
Niko od EU ne očekuje da donosi i nameće rješenja ustavnog poretka, to je stvar ljudi koji žive u BiH. Ali EU već decenijama podržava finansijski i na svaki drugi način zadržavanje postojećeg nakaradnog sistema.
Ama ko ce da ih smjeni narode??? Usancili su se dobro i dobro se podrzavaju, a mi kao narod??!!! Njima narod ne treba, imaju fotelje i sta ih briga. Stidim se za njih.
u pravu si...ako bude trebalo oni ce da zamjene narod :)))))...stace im ovakav narod....
a ko je lud da se dogovori ako prima plaću da se dogovara; ja ne bih ni u penziju išao, dogovarao bih se
OTPISANI ..... reloaded !!
...naši su "lideri" nezamjenjivi, lumen do lumena...