{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mašinovođe ŽRS odbile načelnika Pavića

F
24.10.2011. u 15:10
0
2
Mašinovođe ŽRS odbile načelnika Pavića
0
Mašinovođe ŽRS odbile načelnika Pavića
Uzalud je danas načelnik Općine Prijedor Marko Pavić očekivao u svom kabinetu 27 mašinovođa iz tog grada koji učestvuju u štrajku, jer se nijedan nije odazvao na razgovor.
Pavić je sastanak zakazao kod sebe u načelničkom kabinetu, ali je od mašinovođa Željeznica RS-a dobio poruku da dođe na razgovore u Doboj, gdje već 15 dana štrajkuju jer im nisu isplaćene razlike u plaći.

Mašinovođe su u pismu Paviću istakli da nisu tačne izjave da zbog njih 27 ne funkcioniše željeznički saobraćaj te da "nisu znali da su toliko važan segment za općinu Prijedor, pošto se za njih niko do sada nije interesovao".

"Vaše izjave da je nas 27 krivo što ne funkcioniše željeznički saobraćaj nisu tačne, jer na Željeznicama Republike Srpske ima oko 240 mašinovođa koji mjesečno naprave više od 200 efektivnih sati vožnje po izvršiocu, a znamo da je mjesečna norma radnih sati oko 160", stoji u pismu mašinovođa Radne jedinice vuče vozova Prijedor upućenom Paviću.

Prijedorskom načelniku ističu i da je svima poznato da vozovi mogu saobraćati bez svih, osim bez mašinovođa, ali da to do sada nisu htjeli da priznaju.

"Vi u javnosti nas pozivate da spašavamo Prijedor, a ne pitate se da li i drugi gradovi u RS-u treba da žive", ukazuju mašinovođe i naglašavaju da nije tačno da saobraćaj funkcioniše na svim drugim željezničkim krakovima, osim prema Banjoj Luci i Prijedoru.

Marko Pavić je odgovorio mašinovođama da je njihov poziv da on dođe u Doboj na razgovore “neozbiljan i neodgovoran”.

Proteklih dana iznosio je tvrdnje kako iza štrajka u ŽRS-u stoje “lobiji”, ali nijednom nije tačno precizirao na koga misli.

I danas je Pavić kazao da i nije očekivao da će bilo ko od pozvanih mašinovođa doći na razgovor, "jer druga strana strogo kontroliše šta ko radi".

Tuđom teritorijom naveo je Doboj.

"Sada je očigledno da je ovdje posrijedi politika i da nije interes da se radi i da što prije riješimo ovaj problem. Vrata Općine Prijedor su za njih, kao i za sve građane uvijek otvorena, a na tuđoj teritoriji nikada ni s kim neću razgovarati, jer smatram da je poziv da sa svojim sugrađanima idem da razgovaram u Doboj u najmanju ruku neozbiljan i neodgovoran", ustvrdio je Pavić u izjavi novinarima u Prijedoru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: