BiH
131

Marković: SDS je nebitan politički faktor u RS-u koji radi po Izetbegovićevim instrukcijama

Piše: Er. M.
Milica Marković i Dušanka Majkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Milica Marković i Dušanka Majkić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je za Klix.ba, nakon odluke Saveza za promjene da prekine svaku saradnju sa Miloradom Dodikom i SNSD-om, da Savez za promjene nema nikakavu ulogu u institucijama entiteta Republika Srpska.

"Izjava SDS-a i Saveza za promjene je u slijedu izjave Bakira Izetbegovića koji je rekao da se Milorad Dodik treba skloniti iz Republike Srpske kako ne bi bio sklonjen", rekla je Marković.

Kako kaže, za nju ovakvo političko postupanje predstavlja nastavak iste priče SDA i Bakira Izetbegovića sa kojom se SDS slaže.

"Nije me iznenadila njihova izjava jer nam je posljednju godinu poznato da SDS igra pod palicom Bakira Izetbegović. Mislim da im je Izetbegović dao instrukciju da daju takvu izjavu", kazala je Marković.

Dodala je kako je evidentno da sve što misli Izetbegović o Dodiku i Vladi RS-a to isto misli i SDS.

Na pitanje da li će ovakav potez Saveza za promjene utjecati na političke procese u RS-u, Marković odgovara da misli kako neće.

"SDS je nebitan faktor u RS-u s obzirom na to da su dobili samo 17 posto povjerenja građana na posljednjim izborima. Drugo, oni su opozicija i to nekonstruktivna opozicija koja ometa rad Narodne skupštine RS-a i plasira glupe priče", rekla je Marković.

Zaključila je da Savez za promjene u institucijama manjeg bh. entiteta ne igra nikakvu ulogu.

Podsjećamo, predstavnici Saveza za promjene odlučili su danas prekinuti svaku vrstu saradnje s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom nakon njegovih "prijetnji" da Vlada RS-a neće pomagati općine u kojima nije pobijedio SNSD te da članovi Vlade neće imati bilo kakvu komunikaciju s rukovodstvima tih lokalnih zajednica i da će SNSD napraviti tzv. crnu knjigu u koju će biti upisani svi oni koji su bilo kada na bilo koji način SNSD-u "napravili štetu".