BiH
0

Mark IN nastavlja realizaciju projekta Odličan 5 plus!

Sarajevo-x.com
Mark IN agencija za komunikacije, početkom oktobra započela je realizaciju nove sezone kratkih edukativno-informativnih emisija u okviru projekta prevencije maloljetničke delikvencije Odličan 5+! u kojima stručne osobe, pod vodstvom pedagoga, kreiraju sadržaj o pravilnom odgoju i komunikaciji sa djecom.

Emisija Odličan 5+! emituje se svakim radnim danom u 15 sati, u okviru programske sheme televizije BHT1. Televizija RTRS također će uskoro započeti emitiranje novih edukativno-informativnih emisija u okviru svoje programske sheme.

Tendencija rasta maloljetničke delikvencije predstavlja veliki društveni problem, koji kod većine građana Bosne i Hercegovine stvara osjećaj nesigurnosti i zabrinutosti.
Cilj ovog projekta ogleda se u prevenciji maloljetničke delikvencije, koja je danas sve prisutnija. Rješavanje ovog društvenog problema iziskuje sistemski angažman pojedinaca, ali i institucija u svim strukturama i segmentima društva, počevši od roditelja koji predstavljaju stub u odgoju djeteta, škola kao odgojnih institucija, zakonodavaca, policije, sudstva te medija.

Projektom se želi postići efektivnija edukacija roditelja, koji nisu u potpunosti upućeni u metodologiju pravilnog odgoja. Savjeti ovakve vrste itekako su korisni u današnjem vremenu kada sve manje razmišljamo o pravilnom odgoju djece, a sve više trčimo za kapitalom. Emitovanjem predviđenih emisija Odličan 5+! u medijima, metode rješavanja ovog problema postat će dostupnije širim masama.

Više informacija o ovom projektu možete saznati putem www.markin.ba i www.odlicanpetplus.ba.