"Danas vas služi" u galeriji B. Smoje
0

FOTO+VIDEO / Marjan Mijajlović "glumio" konobara i služio Sarajlije

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Gosti galerije Boris Smoje danas su svoja pića naručivali kod poznatog sportskog komentatora Marjana Mijajlovića, koji je na sat vremena promijenio zanimanje i postao konobar u galeriji u sklopu humanitarne akcije "Danas vas služi".

U akciji učestvuju poznate ličnosti koje daju svoj doprinos tako što jedan sat "konobarišu"a, a sav zarađeni novac ide kao pomoć onima kojima je u ovome trenutku najpotrebnija.

Gosti su sami određivali iznos cijene za piće koje su popili u neobičnoj atmosferi.

Marjan se dobro snašao u novoj ulozi, a i sam kaže da mu se ova ideja sviđa te da je bio raspoložen da odradi svoj dio posla. On je istakao da mu je važno da se niko nije žalio na kvalitet usluge.

Na pitanje kako se snalazi u ulozi konobara za razliku od posla sportskog komentatora kojim se inače bavi, Marjan je rekao:

"Posao sportskog komentatora je na neki način usamljenički, imate slušalice na ušima i 22 fudbalera na terenu, a ovako susrećete mnogo novih lica, mnogo intersantnih stvari, nešto i saznate, evo danas sam saznao par novih stvari za ovih sat vremena, što kažu čovjek uči dok je živ."

U videosnimku će te najbolje osjetiti dio atmosfere iz ljetne bašte galerije B. Smoje u kojoj je goste služio sportski komentator Marjan Mijalović. Ako danas niste bili na kafi u galeriji pogledajte video, a naredne sedmice obavezno svratite, naručite piće kod poznatog konobara/ice i učestvujte u humanitarnoj akciji.