{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mario Vukasović: Vlada KS rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice

14.1.2018. u 11:36
78
43
Mario Vukasović: Vlada KS rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice
78
Mario Vukasović: Vlada KS rasprodaje Kampus UNSA, studentima daje mrvice
Mario Vukasović, zastupnik Naše strankeu Skupštini KS (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom izjave predsjednika Upravnog odbora Studentskog centra Sarajevo, Ifeta Mahmutovića, kako su obezbjedili jako dobre uvjete studentskog smještaja i da "mladi ne bi odlazili s ovih prostora" te da je to njihova “obaveza i farz”, reagovao je Mario Vukasović, zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.
"Moram reći da nije tako kako gospodin Mahmutović tvrdi. Priča o poboljšanju studentskog standarda i velikim gradilištima, u momentu kada Vlada KS odbija raspravljati i staviti na dnevni red Zakon o studentskom standardu, priča je koja treba da zamagli prodaju zgrade studentskih domova Vladi FBiH", poručuje Vukasović.

Dodaje da donošenje Zakona o studentskom standardu za studente bi značilo da više niko neće moći licitirati sa pravima studenata i paušalno se odnositi prema njima.

"Zakon bi tačno odredio koja su to prava studentske populacije u svim sferama studentskog života. Kada u Zakonu propišete da je Kampus UNSA mjesto od posebnog studentskog značaja, niko više neće moći legalno parčati Kampus. Isto tako, ako se propiše da je zakonsko pravo studenata da imaju posebnu kliniku za liječenje, niko neće moći doći i ukinuti studentsku polikliniku, a ovako se uprava Studentskog centra ponaša kao da je iz svog džepa nešto udijelila studentima samo zato što su im uveli internet, umjesto da tačno bude zakonski regulisano koja su to prava, a koje obaveze prema studentima", rekao je Vukasović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: