{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Marinko Gilja izjasnio se da nije kriv

F
3.6.2010. u 13:11
0
0
Marinko Gilja izjasnio se da nije kriv
0
Marinko Gilja izjasnio se da nije kriv
Nekadašnji direktor HPT-a (današnji HT) Mostar Marinko Gilja izjasnio se danas pred Kantonalnim sudom u Mostaru da nije kriv po optužnici zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti u slučaju privatizacije kompanije mobilne telefonije Eronet.
Po ovoj optužnici jučer su izjasnili da nisu krivi predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, direktor Elektroprivrede HZ HB Matan Žarić i predsjednik HZHB Vladimir Šoljić.

Sud će nakon izjašnjavanja o krivici predmet uputiti raspravnom vijeću radi zakazivanja glavne rasprave. Također, na glavnoj raspravi koja bi se treba održati najkasnije za dva mjeseca, bit će izneseni i prijedlozi dokaza.

Marinko Gilja izjavio je nakon izjašnjavanja o krivici kako se on i ranije očitovao kako nije kriv po navedenoj optužnici te da je kao direktor radio svoj posao savjesno i odgovorno, te maksimalno stručno. Nada se da će to i na glavnoj raspravi dokazati.

Prema navodima optužnice, direktora tadašnjeg HPT-a Mostar Marinka Gilju, Dragana Čovića, koji je 2000. godine bio predsjednik Upravnog odbora HPT-a Mostar, te članove Vladimira Šoljića, Slavicu Josipović, Matana Žarića, Nevena Đukića i Ivana Baćka, tereti se da su dionice mobilnog operatera Eroneta iz tadašnjeg HPT-a prebacili privatnim tvrtkama Croherc, Alpina Komerc i Hercegovina osiguranje, kojima je HPT dugovao za izvedene građevinske radove.

U međuvremenu je Vrhovni sud Federacije BiH poništio prijenos udjela u Eronetu na tri privatne tvrtke te naložio njihov povrat Hrvatskom telekomu Mostar. Trima privatnim tvrtkama isplaćeni su dugovi za izvedene građevinske radove.

Federacija BiH danas je većinski vlasnik HT-a Mostar s 50,10 posto udjela, slijedi T-HT s 39,10 posto, dok Hrvatska pošta ima udio od 5,23 , a mali dioničari 5,57 posto.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: