|

Marina Pendeš: Zadovoljna sam što je presuda bila pravedna

Marina Pendeš: Zadovoljna sam što je presuda bila pravedna
37
A
Anadolija
25.2.2016. u 16:54
43
komentara
37

dijeljenja
Marina Pendeš: Zadovoljna sam što je presuda bila pravedna Marina Pendeš (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prije svega, želim se zahvaliti svim predstavnicima medija koji su korektno prenosili proces i izraziti zadovoljstvo što je presuda bila pravedna, rekla je za Anadolu Agency (AA) Marina Pendeš, ministrica odbrane Bosne i Hercegovine, nakon današnje prvostepene odluke Suda Bosne i Hercegovine kojom su protiv nje odbačene optužbe za nesavjestan rad u službi.
"Želim zaista zahvaliti svim medijima koji su profesionalno obnašali svoj posao, tačnije profesionalno informirali javnost. Mediji su rekli, zapravo predstavnici određenih medija govorili su da sam napravila neku nezakonitost, a ne sud", poručila je Pendeš.

Ministrica odbrane BiH navela je kako će i ubuduće nastaviti da radi svoj posao o kojem najbolje govore rezultati.

"Ja radim svoj posao, i dalje ću ga raditi profesionalno, kao i do sada. Rezultati rada najbolje govore o svakome", poručila je Pendeš.

Istakla je kako je njena preokupacija aktiviranje Aktivacijskog plana za članstvo (MAP).

"Intenzivno ću raditi na tome. Ja očekujem, jer nije samo na Ministarstvu odbrane BiH, imaju i druge institucije koje trebaju završiti svoj dio posla, da će svi članovi Vijeća ministara BiH zavisno od svojih obaveza odraditi onaj dio posla iz njihovih nadležnosti kako bismo do kraja šestog mjeseca odradili sve. Očekujem opravdano, ne samo optimistično, da će doći do aktiviranja MAP-a za BiH", rekla je ministrica Pendeš koja danas boravi u Makedoniji.

Naglasila je kako BiH ima podršku Makedonije na putu u NATO i EU, te da i BiH podržava Makedoniju na tom istom putu.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...