"Odlučna podrška"
0

Marina Pendeš na sastanku ministara odbrane u Glavnom štabu NATO-a

FENA
Foto: F. K./Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
Ministrica odbrane BiH Marina Pendeš, predvodi delegaciju Ministarstva odbrane BiH, koja će od 7. do 8. juna u Briselu učestvovati na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća (NAC) na nivou ministara odbrane.

Sastanku, koji će biti održan u Glavnom štabu NATO-a, prisustvovat će ministri odbrane zemalja članica NATO i partnerskih zemalja čiji su pripadnici angažirani u misiji "Odlučna podrška“ (Resolute support) u Afganistanu.

Također, planirano je da Pendeš održi niz bilateralnih sastanaka s predstavnicima partnerskih zemalja i zemalja učesnica misije "Odlučna podrška“, koji će učestvovati na tom sastanku.

Pored ministrice odbrane Marine Pendeš, u sastavu delegacije Ministarstva odbrane BiH su i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i savjetnica u kabinetu ministrice odbrane Bojana Dimitrijević.

Sjevernoatlantsko vijeće NATO-а (NAC) predstavlja najviše političko tijelo Alijanse, kojeg čine stalni predstavnici 29 zemalja članica NATO-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.