{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Manifestacija "Srcem za piramide 2010." povodom otvaranja arheološke sezone

F
26.5.2010. u 12:34
0
1
Manifestacija "Srcem za piramide 2010." povodom otvaranja arheološke sezone
0
Manifestacija "Srcem za piramide 2010." povodom otvaranja arheološke sezone
Povodom otvaranja pete arheološke sezone istraživanja Bosanske doline piramida u Visokom će 5. juna biti održana cjelodnevna kulturna manifestacija "Srcem za piramide 2010."
Organizatori manifestacije su, kao i prethodnih godina, nevladin sektor Visokog, Općina Visoko i Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", saopćeno je iz Fondacije.

Novost je da će se ove godine na bini pojaviti i volonteri iz nekoliko zemalja koji učestvuju na međunarodnoj radnoj akciji volontera "MRAV Bosanske piramide 2010." Njome će se na najbolji način kombinirati nauka i istraživanje s uređenjem turističke infrastrukture, turizmom, kulturom, sportom i druženjem mladih iz cijelog svijeta.

Do sada su se za učešće u akciji istraživanja piramida prijavili volonteri iz 30 zemalja s pet kontinenata.

Smjene će trajati po deset dana te se očekuje da će u četveromjesečnom periodu (od juna do septembra), u radnoj akciji učestvovati oko 600 volontera.

Manifestacijom otvaranja nove arheološke sezone planirano je niz događaja, kao što su posjeta podzemnom kompleksu tunela i prostorija "Ravne", pješačenje planinara, željezničara, ribolovaca i drugih transferzalom bosanskih piramida, takmičenje rafting klubova na rijeci Fojnici, defile bajkera kroz Visoko, i drugi sadržaji, dok će večer biti završena kulturno-zabavnim programom s nekoliko izvođača.

Planirano je također i predstavljanje knjige Semira Osmanagića "Piramide s pet kontinenata zauvijek mijenjaju sliku prošlosti... a time i budućnosti", o kojoj će u Općini Visoko govoriti Vlastimir Mijović, Slobodan Stajić, Zekerijah Smajić i Ahmed Bosnić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: