Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da li su onim sto zapalise staricu i sad i dalje divljaju po gradu ugrozena prava?
A šta je sa pravima žrtava tih bitangi? Većina njih nikada i ne završi u zatvoru, nego slobodno hodaju po ulicama i siju strah. Je..ala vas demokratija u kojoj više prava imaju krvnici od njihovih žrtava. Ove NVO plaćenićke organizacije su tu namjenski da izazivaju haos u ionako teškoj političko ekonomskoj i socijalnoj situaciji.
Što ovo nema onoga sa renesansnim kraljevstvima?
Ljudi!!! Vi ste stvarno neinformisani. Nije rijec o nevladinoj organizaciji, vec o drzavnoj instituciji. Izvještaj je stvarno dobar i svaka im cast na ovome. Da je barem vise ovakvih institucija koje se brinu za prava maloljetnika!!! Samo naprijed!!!
Koje nevladine organizacije? Cijeg budzeta? Ljudi, dajte se uozbiljite i malo obrazujte/informisite...
Ovo je tipican primjer bespotrebne nevladine organizacije! Samo dzaba uzimaju pare iz budzeta. Ukinuti!!!!!!!!
Prava delinkvenata? On je sam sebi uskratio sva prava cim je posegao za time da uskrati prava nekome drugome. Prekinite posvecivati paznju delinkventima, vec obratite paznju na ljude!
Aleksandra Marin Diklić iz Odjela za praćenje prava djeteta kao primjer je navela da se maloljetnici u Zenici žale na fizičko kažnjavanje NADZORNIKA??? Ma ko li se usudio da mi maltertira nadzornike? Pa znate li vi šta pišete? Mislite da ste rekli \"OD STRANE nadzornika\"? Samo vam je vjerovatno učiteljica pričala da \"nije lijepo\" reći OD STRANE nekoga. Pa vidi šta ste dobili. Evo sličnih primjera, pa se uvjerite: Ombudsman za ljudska prava se žalio na fizičko kažnjavanje maloljetnika. Ombudsman za ljudska prava se žalio na fizičko kažnjavanje djece. Ombudsman za ženska prava se žalio na fizičko kažnjavanje bolničarki. Ombudsman za životinjska prava se žalio na fizičko kažnjavanje četvoronožnih ljubimaca. Ombudsman za medije se žalio na fizičko kažnjavanje novinara. (u ovom slučaju ne bih imao ništa protiv ako se radi o \"novinarima\" ovog portala)
ih maziti i paziti i dati im direktorska mjesta i najvecu platu odmah... nema veze sto su maloljetni. I stan od drzave i diplomu preko stele i sve beeficije... samo da ne bi neko ustvrdio da su im, nedaj boze, ugrozen, pazi sad, OSNOVNA ljudska prava. Pa mamu li vam... dokle vise?!
Cestitke na odlicnoj studiji!
Zapališe staricu u Hrasnoim,ubiše dijete u tramvaju,otimaju torbe,potežu noževe i oružje,to je slika maloljetnih prestupnika.I one pišu nekakav izvještaj o njihovim pravima.ne volim kleti,ali da Bog da i one dožine iskustvo sa takvima.nebi onda srale po forumima.
Kada bi ljudi gledali malo dalje od svog nosa, mozda bi shvatili da u postojecem stanju djeca/maloljetnici izlaze iz ovakvih ustanova jos gori nego sto su bili kada su u njih usli. Zbog toga je vazno da im se u ustanovama koje su tzv \"kazneno - popravne\" sa akcentom na ovom popravne, obezbijede uslovi da se poboljsaju i prerastu u ljude sa prihvatljivim drustvenim ponasanjem, koji ce u buducnosti zivjeti kao normalni gradjani i nece ponavljati krivicna djela i nece posljedice njihovih djela biti svaki put sve gore, kao sto je sada slucaj. O tome je ovdje rijec. Ako takvoj osobi ne omogucis da se obrazuje i da nauci da svoju energiju usmjeri u nesto pozitivno, ne ostavljas mu drugu mogucnost nego da i kada izadje nastavi krasti i terorisati druge, jer drugi nacin ne zna.
O čemu ovi pričaju.Pa da dožive jedno iskustvo noža pod grlom ili neko njima blizak sudbinu Denisa Mrnjavca,nebi srali po forumima.NVO-plaćenički ublehaši SDP-a,nikad ne spominju napade nakon pada stare vlasti,niko ne proziva B(Ll)lehmena,gradonačelnika.
Nema koristi od zatvora.Treba im svaki put dati dobar degenek kada učine nešto loše,pa da vidimo hoće li mediji izvještavati o višestrukim povratncima ili o rekorderima od sto i više puta.
Brine li iko o žrtvama nasilja?Da li je neko dijete doživjelo traumu kada mu je stavljen nož pod grlo i otet mobitel ili žena koja bude i povrijeđena dok joj na ulici otimaju tašnu?Ali je pažnja usmjerena na ove nasilnike,da oni ne budu istraumatizirani,kako bi mogli bez straha nastaviti svoje aktivnosti.
nije mi jasno kako niko nije predložio radno kažnjavanje za maloljetne prestupnike (za maloljetne zločince važi zatvor jer težina krivičnog djela poništava godine) ........... da su ih od 2000-te na ovamo dali da kopaju trasu autoputa sada bi na more stizali za sat vremena .............. da ta obijesna omladina (!?!?!? jeste da ne znam od čega su obijesni jer je kriza na sve strane!?!??!?!?!) ispuca tu energiju negdje svima bi nam bilo lakše ............. a oni hoe da ih stave u još veće stanje mirovanja!!!!!!! .... van pameti
Odavno nisam vidio da svi komentatori imaju jedinstven stav!Bravo!