Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Njima onkolozima svaka cast trude se koliko mogu,moj otac je umro prije 8 mjeseci od raka gušterače,divni su bili prema njema ali terapija????DRŽAVA ZA ČOVJEKA,jadno i žalosno.
Doktorima i sestrama svima svaka čast..... ali opet svake godine ista priča oko nabavke citostatika... još kad bi to ova vlast sredila, velikom broju pacijenata bi olakšali ovo što ih je snašlo :P
ovi ljekari sa onkologije se stvarno trude ali moraju se uključiti i mediji, ojačati organizacije pacijenata jer oni su snaga koje se političari boje.Samo cijelo drustvo kad stane iza ovih pacijenata imacemo rezultate.
Sigurno je da farmaceutska industrija najviše zarađuje na ovim bolesnicima, međutim od ove opake bolesti (koje ima različitih vrsta) umiru i predsjednici država. Pa valjda bi oni sebi nabavili lijek. Svakako ima karcinoma koji su izljećivi a i svaki čovjek je jedinka za sebe pa nekom uspije a nekom ne. U svakom slučaju se ne može osloniti samo na klasičnu medicinu iako ona najviše pomaže. Treba čovjek imati pozitivne misli i željeti da ozdravi a uz to probati malo i alternative. Umjesto što će neko zaraditi na elektronskim knjižicama bolje bi bilo da su ljudima na vrijeme nabavili citostatike i bolest tretirali svakom podjednako .
I jeste da, kako je već neko spomenuo, taj lijek je kanabis, ili marihuana.., ali ju je USA administracija stavila van zakona u nemogućnosti da je oporezuje, a zatim su lobirali u UN da se stavi van zakona i u ostalim državama svijeta. Naravno, svima je posve jasno i logično ko je tu pokupio milijarde na ljudskoj patnji...
I ovo je šupljiranje.., postoji lijek za rak, koji je namjerno od ljudi skrivan 85 godina, da bi “neki” pokupili profit, i koji je 100% DJELOTVORAN (dokazano), nadasve jeftin, dostupan, i već se sve više koristi u svijetu… Informaciju o tome sam poslao predsjednici udruženja za borbu protiv raka dojke (gospođa na slici), Batku i još nekim poznatim "humanitarcima".., i začudi me da mi NIKO od njih nije ni odgovorio na e-mail... Onda mi se upališe "lampice", pa njima u stvari i nije u interesu da se narod izliječi, jer bi tada oni izgubili svoj "status", postali bi "niko i ništa" kao što su bili i prije. Naravno, cijelom “društvu” koje se ovde spominje, također nije u interesu da se bolesni izliječe (prvenstveno penzioneri), jer je obrtanje velike love u pitanju, a i sami ćete shvatiti koje strukture tog “društva” su lančano u to uključene.
Onkologiji ,narocito ovim mladim doktorima sve pohvale , kao i tehnicarima i sestrama na ovom odjelu oni daju vise od 100% .Sto se tice sistema i nabavke citostatika , da nam nije kojekakvih studija i ispitivanja citostatika ,tesko da bi vecina onkoloskih bolesnika dobijala bilo kakvu terapiju osim "ringera" Preventivni pregledi narociti osoba koje imaju predispozicije za ova oboljenja mogu spasiti zivote ,nazalost kod nas kada se narocite kod svog ljekara nakon pauze od godinu dana i pitate da za uputnicu kako bi obavili osnovne pretrage ,on vas pita :"A što to ,je li vas nešto boli?"
treba legalizovati marihuanu za zdravstvene potrebe, kao što su uradile mnoge države
Kliko ko zna toliko i piše :P ima embrionalnih malignih oboljenja na koja bas sve to sto si naveo i nema nekog uticaja
Azbestne cijevi u vodovodu, oneciscenje vazduha loshim gorivom i ugljem,nekontrola uvoza hrane...